Ενα κολάρο για σκύλους το οποίο υπόσχεται να παρακολουθεί τη διατροφή, την άσκηση και τα μοτίβα ύπνου των τετράποδων φίλων μας ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ στη Νέα Υόρκη.
Το Voyce, όπως ονομάζεται, παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή του ζώου που το φοράει, μετράει τις θερμίδες που καταναλώνει σε κάθε του γεύμα και «διαβάζει» τον ύπνο του, με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση του ιδιοκτήτη σε περίπτωση προβλήματος υγείας.
Με τη βοήθεια αλγορίθμων, το κολάρο υπολογίζει τις παραπάνω δραστηριότητες και στη συνέχεια ενημερώνει τη σχετική εφαρμογή που ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει εγκαταστήσει στο smartphone του.
«Το Voyce παρακολουθεί βασικούς ζωτικούς δείκτες του ζώου, όπως π.χ. τους καρδιακούς παλμούς και τον ρυθμό της αναπνοής του, αλλά και άλλες ζωτικές λειτουργίες, όπως τα επίπεδα της άσκησης, της ξεκούρασης, της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης κ.ά.» ανέφερε η εταιρεία I4C Innovations, η οποία ανέλαβε και την ανάπτυξή του. «Ολα αυτά τα δεδομένα «κουμπώνουν» μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του σκύλου να λαμβάνει μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την υγεία του κατοικιδίου του».
Βραχιόλι κατά των εγκαυμάτων
Ονομάζεται June και προσφέρει αποτελεσματική προστασία από την υπερβολική έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο.
Το εντυπωσιακό «έξυπνο» βραχιόλι που μοιάζει με κόσμημα είναι σχεδιασμένο ώστε να παρακολουθεί τις καθημερινές συνήθειες της κατόχου του, μετρώντας παράλληλα την έκθεσή της στον ήλιο.
Το hi-tech βραχιόλι της εταιρείας Netamo συνδέεται μέσω του συνοδευτικού του app με smartphone και ειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τον κίνδυνο εγκαύματος από τον ήλιο, χάρη στους αισθητήρες μέτρησης υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) που διαθέτει.
Το June, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά και θα διατεθεί σε τρία χρώματα (ανθρακί, χρυσό και πλατίνα), απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να γνωρίζουν πότε είναι η κατάλληλη ώρα για την ανανέωση του αντηλιακού τους ή για να φορέσουν το καπέλο τους, προς αποφυγήν επώδυνων εγκαυμάτων.
Η τιμή της συσκευής υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια, θα στοιχίζει δηλαδή περίπου 73 ευρώ.
Θήκη που επεκτείνει την οθόνη
Το Sensus είναι μια θήκη διαφορετική από τις άλλες, καθώς παραδίδει κυριολεκτικά το smartphone που «αγκαλιάζει» στις αισθήσεις του κατόχου του.
Συγκεκριμένα, η θήκη χαρίζει σε όλη την επιφάνεια του κινητού (πλαϊνά και πίσω μέρος) ευαισθησία στην πίεση των δαχτύλων, καθιστώντας έτσι ολόκληρη τη συσκευή ευαίσθητη στα «χάδια» του χρήστη.
Η σχετικά λεπτή και πλούσια σε αισθητήρες θήκη Sensus, σύμφωνα με την εταιρεία Canopy που τη δημιούργησε, «συνδυάζει τη μέγιστη προστασία της συσκευής με τη λειτουργικότητα». Είναι σχεδιασμένη κυρίως για τους λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των social media ή για επαγγελματίες που επιθυμούν να χειρίζονται με ταχύτητα τη συσκευή τους, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει και άτομα π.χ. με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν στο μέγιστο το smartphone τους.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η θήκη των… αισθήσεων, αν και λειτουργεί απομυζώντας ενέργεια από το κινητό, δεν «στεγνώνει» την μπαταρία της συσκευής. Οι πρώτες θήκες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα προορίζονται για iPhone 5 και iPhone 5S, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει η εκδοχή για iPad Mini.
Σαρώστε, εκτυπώστε, θαυμάστε!
Εναν τρισδιάστατο σαρωτή για iPad παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία τρισιδιάστατων εκτυπωτών 3D Systems. To «τσιμπημένο» αξεσουάρ ονόματι iSense, με τιμή που αγγίζει τα 500 δολάρια (δηλαδή περίπου 365 ευρώ), εφαρμόζει στην κάμερα της ταμπλέτας μεταμορφώνοντας τη συσκευή σε έναν πανίσχυρο τρισδιάστατο σαρωτή.
Το iSense μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απευθείας φωτογράφιση ατόμων και αντικειμένων εν κινήσει και θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο «εργαλείο» για επαγγελματίες όπως αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικού χώρου αλλά και απλούς χρήστες.
«To iSense μπορεί να απαθανατίσει τα πάντα: από ένα λαχταριστό cupcake ως ένα εντυπωσιακό πορτρέτο του χρήστη του. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το ειδικό λογισμικό που το συνοδεύει μετατρέπει τη λήψη σε ένα τρισδιάστατο και έτοιμο προς εκτύπωση σχέδιο, με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή» αναφέρει η εταιρεία στο επίσημο δελτίο Τύπου της.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ