Το γυναικείο «βιάγκρα», το οποίο υπόσχεται την ενίσχυση της σεξουαλικής επιθυμίας και τη μείωση της όρεξης, θα μπορούσε να βρίσκεται στην αγορά σε περίπου έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ORLIBID που βρίσκεται πίσω από το «ροζ» χαπάκι, το εν λόγω σκεύασμα θα απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα γυναικών: από εκείνες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, μέχρι εκείνες που απλά αναζητούν τρόπο να προσθέσουν λίγο «αλατοπίπερο» στη σεξουαλική τους ζωή. Το γυναικείο «βιάγκρα», θα λαμβάνεται περίπου 15 λεπτά πριν από τη σεξουαλική πράξη και θα έχει διάρκεια δράσης άνω των δύο ωρών.

Ενισχυμένη λίμπιντο χάρη στη… μελατονίνη

Βασισμένο στη συνθετική εκδοχή της ορμόνης μελατονίνης – η οποία σχετίζεται με το βιολογικό μας ρολόι, τη διάθεση, την αναπαραγωγή, το βάρος – το χάπι θα δρα στον εγκέφαλο αυξάνοντας τη σεξουαλική επιθυμία. Κατά τους ειδικούς της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι η δράση της μελατονίνης στη λίμπιντο ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, οι φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να προχωρήσουν στην παραγωγή της υπό μορφή χαπιού.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, το χάπι δεν συνδέεται με σοβαρές παρενέργειες, ωστόσο μένει ακόμα να διαπιστωθεί από τις αρμόδιες αρχές ότι δεν είναι εθιστικό. Η ORLIBID ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε τρεις μελέτες ώστε να αξιολογήσει τις επιδράσεις του σκευάσματος σε εθελόντριες, προτού το σκεύασμα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα το χαπάκι για τόνωση της γυναικείας λίμπιντο με την κωδική ονομασία ORL101. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στο κόστος του, εκτιμάται ότι θα είναι παρόμοιο με εκείνο του Viagra. Τέλος, στην παρούσα φάση εξετάζει το ενδεχόμενο το ίδιο σκεύασμα με βάση τη μελατονίνη να μπορεί να προσφέρει βοήθεια και σε στυτικά προβλήματα ανδρών.