ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κοµµάτια)

125 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ.

70 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον, για το πασπάλισµα

1 κ.σ. λιµοντσέλο (ή χυµό λεµονιού)

1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου

60 γρ. λευκά αµύγδαλα, χτυπηµένα στο multi

200 γρ. µαλακό αλεύρι

½ κ.γ. µπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το λιµοντσέλο (ή τον χυµό λεµονιού) και το ξύσµα και τα χτυπάµε µέχρι να σχηµατιστεί ένα κρεµώδες µείγµα. Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ και χτυπάµε λίγο ακόµη µέχρι να σχηµατιστεί µια ζύµη.Βγάζουµε τη ζύµη από το µίξερ, την πλάθουµε σε µπάλα και τη µοιράζουµε σε 2 κοµµάτια. Πατάµε µε τα χέρια, ώστε να φτιάξουµε 2 δίσκους, τους οποίους τυλίγουµε µε διάφανη µεµβράνη και τους αφήνουµε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ανάµεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας τοποθετούµε τον καθένα από τους δίσκους της ζύµης και µε τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουµε σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Κόβουµε µε κουπ πατ. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουµε σε µια λαµαρίνα µια λαδόκολλα και τοποθετούµε επάνω τα µπισκότα. Φτιάχνουµε σχέδια της αρεσκείας µας τρυπώντας τα µπισκότα µε ένα ξύλινο καλαµάκι.

Ψήνουµε για 10-12 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους. Μεταφέρουµε προσεκτικά το χαρτί µε τα µπισκότα στον πάγκο µέχρι να κρυώσουν. Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.