Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς λένε στους πολιτικούς αρχηγούς μουσικοί, συγκροτήματα και φορείς.

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς λένε στους πολιτικούς αρχηγούς μουσικοί, συγκροτήματα και φορείς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τα κάλαντα που έψαλαν οι χορωδίες των ποντιακών συλλόγων Ποντιακός Σύλλογος – Ακρίτες του Πόντου, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας – Συκεών, Ποντιακός Σύλλογος Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης και Ποντιακός Σύλλογος Ωραιοκάστρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα χρονιά είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και την κρίση. Οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά, έχει υποστεί θυσίες, μεγάλες πιέσεις. Έχει ένα δικαίωμα τώρα στην αισιοδοξία, την ελπίδα, την προοπτική. Αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς. Κανείς δεν πρέπει να ακούει ψέματα ή να έχει ψευδαισθήσεις».


«Εφαρμόσαμε μια πολιτική δύσκολη, αλλά δυστυχώς ήταν η μοναδική που υπήρχε, η πιο ασφαλής, η λιγότερο επώδυνη παρά τη σκληρότητά της. Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Και τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό που πετύχαμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Γι’ αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη, συνοχή, εθνική ενότητα. Μόνον έτσι θα στηρίξουμε τη χώρα μας, θα τη στήσουμε όρθια, αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, τώρα που αρχίζει και η Προεδρία. Και χαίρομαι γιατί σήμερα στείλαμε ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό με παραδοσιακό ποντιακό τρόπο, δηλαδή με έναν τρόπο που έχει λεβεντιά, πατριωτισμό, αισιοδοξία και προοπτική» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άκουσε τα κάλαντα από τους μικρούς φιλοξενούμενους του ιδρύματος Χατζηκώνστα.

Κατόπιν, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πέρα από τις ευχές στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά για καλή χρονιά, υγεία και δύναμη, θα ήθελα, σήμερα, να απευθύνω κι ένα μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και ελπίδας. Γιατί το 2014 η ελπίδα θα είναι ξανά στα δικά μας τα χέρια, στα χέρια του λαού, στα χέρια του καθενός και της καθεμιάς.

» Από ευχές χορτάσαμε. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τη βούλησή μας πράξη. Να αφήσουμε πίσω μας το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στην χρεοκοπία, το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς και να ανοίξουμε νέους δρόμους».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το 2014 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να αφήσουμε πίσω μας το γερασμένο πολιτικό σκηνικό, τα μνημόνια της καταστροφής και να ξεκινήσουμε τη νέα μεγάλη συλλογική προσπάθεια να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη, την προκοπή και την ελπίδα σε αυτόν τον τόπο».

«Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή τη χρονιά θα γίνουν πράξη οι επιθυμίες ενός ταλαιπωρημένου λαού που εδώ και τρία χρόνια ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, μέσα στην ανθρωπιστική κρίση.

» Χρειάζεται αισιοδοξία, χρειάζεται αλληλεγγύη, χρειάζεται να συμπαρασταθούμε στους διπλανούς μας που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να σφίξουμε τα δόντια και συλλογικά να πάμε μπροστά γυρίζοντας σελίδα».

Στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε τα κάλαντα ο παμποντιακός σύλλογος «Η Αργώ».

Ο Πάνος Καμμένος ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες εντός και έκτος Ελλάδος καθώς και «τους νέους μετανάστες που εγκατέλειψαν την πατρίδα» και εκτίμησε ότι αυτή η χρονιά που έρχεται σε λίγες ώρες, θα είναι «μια χρονιά απελευθέρωσης, μια χρονιά που θα εφαρμόσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το άρθρο 120 του Συντάγματος. Θα προστατεύσουμε το Σύνταγμά μας απέναντι σε εκείνους που το καταλύουν και βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό».

Ο χορευτικός όμιλος Ποντίων «Σέρρα» είπε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Μουσικοί από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο είπαν τα κάλαντα στον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο γενικός γραμματέας δέχτηκε επίσης ευχές από μέλη της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».

«Χρόνια πολλά, να προϋπαντήσουμε το 2014 με υγεία και δύναμη, να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, προώθησης της λαϊκής συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Για να αποκτήσουμε μια πραγματικά εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, η νεολαία της χώρας μας, όχι μόνο για να παλεύει απλά για μια μικρή ανακούφιση των εργαζομένων, για την αλληλεγγύη που είναι τόσο απαραίτητη σήμερα αλλά ταυτόχρονα και κυρίως να ανοίγει καινούργιους δρόμους για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk