Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο «πιο καλοντυμένος άνδρας του 2013»

Μια ασυνήθιστη επιλογή έκανε το περιοδικό Esquire, ανακηρύσσοντας τον Πάπα Φραγκίσκο ως τον «πιο καλοντυμένο άνδρα της χρονιάς». Οι διακρίσεις για τον Ποντίφικα φαίνεται πως δεν έχουν τέλος, καθώς πρόσφατα ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό Time, αλλά και από το Advocate, ένα από τα πλέον γνωστά περιοδικά προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. «Οι ενδυματολογικές του επιλογές δείχνουν τον χαρακτήρα του» λέει ο ειδικός Μαρκ-Ίβαν Μπλάκμαν.

Μια ασυνήθιστη επιλογή έκανε το περιοδικό Esquire, ανακηρύσσοντας τον Πάπα Φραγκίσκο ως τον «πιο καλοντυμένο άνδρα της χρονιάς».

Οι διακρίσεις για τον Ποντίφικα φαίνεται πως δεν έχουν τέλος, καθώς πρόσφατα ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό Time, αλλά και από το Advocate, ένα από τα πλέον γνωστά περιοδικά προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

«Οι ενδυματολογικές του επιλογές δείχνουν τον χαρακτήρα του» λέει ο ειδικός Μαρκ-Ίβαν Μπλάκμαν. «Θυμάμαι στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, που φορούσε εκείνα τα κόκκινα παπούτσια… Μετά την εκλογή του στον παπικό θρόνο, ο Φραγκίσκος επέλεξε να φορέσει μαύρα παπούτσια, τα οποία είναι απλά και ταιριάζουν περισσότερο στο ρόλο του ως προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» προσθέτει.

Είναι γεγονός, πάντως, πως ο Ποντίφικας έχει εντυπωσιάσει με την απλότητά του, αφήνοντας πίσω τα ακριβά άμφια και τις αστραφτερές λιμουζίνες και επιλέγοντας ένα πιο ταπεινό τρόπο ζωής, αποδεικνύοντας έτσι την αισθητική του και την προσωπικότητά του.

Ο Πάπας των φτωχών, ο νέος «ριζοσπάστης» πνευματικός πατέρας των καθολικών, έχει «σπάσει» επανειλημμένα το πρωτόκολλο του Βατικανού και αγκαλιάζει τους «ταπεινούς» ζητώντας μία άλλη Εκκλησία.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk