Αντιαεροπορικά πυρά του Λιβάνου κατά συριακών αεροσκαφών

Στρατιώτες του Λιβάνου έβαλε με αντι-αεροπορικά πυρά κατά συριακών πολεμικών αεροσκαφών που παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία που στρατεύματα από τον Λίβανο απαντούν στις συριακές παραβιάσεις. Η Βηρυτός φοβάται την επέκταση της σύγκρουσης στο έδαφός της, όπου σημειώνονται θρησκευτικές εντάσεις και έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς.

Στρατιώτες του Λιβάνου έβαλαν με αντιαεροπορικά πυρά κατά συριακών πολεμικών αεροσκαφών που παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία που στρατεύματα από τον Λίβανο απαντούν στις συριακές παραβιάσεις.

Η Βηρυτός φοβάται την επέκταση της σύγκρουσης στο έδαφός της, όπου σημειώνονται θρησκευτικές εντάσεις και έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς.

Ο στρατός έστρεψε τα πυρά του κατά δύο συριακών αεροσκαφών που είχαν ρίξει βλήματα σε ορεινή περιοχή, κοντά στην πόλη Αρσάλ στα ανατολικά του Λιβάνου.

Αξιωματούχος του στρατού του Λιβάνου δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ανέφερε, όμως, ότι ο στρατός έχει οδηγίες να πυροβολεί οτιδήποτε (αεροπλάνα, άρματα μάχης ή στρατιώτες) παραβιάζει τον εναέριο και εδαφικό χώρο του Λιβάνου.

Η συριακή κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε κάποιο σχόλιο.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk