Καταργείται η επετηρίδα στους προϊσταμένους του Δημοσίου

Δύο νομοσχέδια προτίθεται να προωθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το νέο έτος. Το πρώτο θα αφορά τη συγχώνευση και κατάργηση 12 συνολικά νομικών προσώπων (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ). Το δεύτερο θα βάζει σε νέες βάσεις την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Δύο νομοσχέδια προτίθεται να προωθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το νέο έτος. Το πρώτο θα αφορά τη συγχώνευση και κατάργηση 12 συνολικά νομικών προσώπων (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ). Το δεύτερο θα βάζει σε νέες βάσεις την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, καταργώντας την επετηρίδα και αντικαθιστώντας την με ένα σύστημα βάσει προσόντων.

Επίσης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναδείξει το σχέδιο που έχει για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς θα έχει κεντρικό ρόλο στις προσλήψεις (δεν θα μπορεί αυθαίρετα κάθε υπουργείο να προσλαμβάνει προσωπικό), καθώς και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο.

Παράλληλα, θα εστιάσει και στον αυτοσχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, στη μείωση των οργανωτικών δομών στα υπουργεία κατά 40%, αλλά και στη μείωση του προσωπικού κατά 200.000, από το 2009 μέχρι σήμερα, με αποχωρήσεις -αναγκαστικές ή μη- μόνιμων ή έκτακτων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, θα προσπαθήσει να κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, και θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις:

  • Στο αν η παρούσα κρίση μπορεί να αναδειχθεί σε καταλύτη για δραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.
  • Στο αν η μείωση των οργανωτικών δομών συμβαδίζει με μία πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
  • Στο πως θα είναι η δημόσια διοίκηση μετά το τέλος της κρίσης.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk