Το ανιστόρητο ελληνικό τρομοκρατικό φαινόμενο

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι έτυχε γενικευμένης καταδίκης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Το ανιστόρητο ελληνικό τρομοκρατικό φαινόμενο | tovima.gr

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι έτυχε γενικευμένης καταδίκης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ωστόσο δεν αρκεί.
Το ελληνικό τρομοκρατικό φαινόμενο δεν είναι απλό, ούτε αντιμετωπίσιμο με δηλώσεις.
Έχει ρίζες στη χώρα μας και προφανώς δυνάμεις και δυνατότητες.
Παρά την πολιτική και επιχειρησιακή ήττα που υπέστη το 2002 επιμένει, έρχεται κι επανέρχεται.
Πρόκειται ίσως για μοναδικό φαινόμενο στην προηγμένη Δύση.
Οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη ή όπου αλλού αναπτύχθηκαν αντίστοιχες ομάδες ένοπλης βίας εξαρθρώθηκαν, διαλύθηκαν και έσβησαν.
Εδώ οι θιασώτες της ένοπλης πολιτικής βίας επιμένουν, παρ’ότι απέτυχαν παταγωδώς και ουδόλως επηρέασαν τα πράγματα προς την κατεύθυνση που υποτίθεται επιθυμούν.
Το αντίθετο μάλιστα. Η ένοπλη δράση των ιδεοληπτικών της δήθεν επαναστατικής αριστεράς μάλλον τον συντηρητισμό και την ακροδεξιά ευνόησε παρά οποιαδήποτε άλλη ιδέα.
Πρόσφατα με τη δολοφονία δύο χρυσαυγιτών, το κόμμα του Μιχαλολιάκου ανέσυρε από το βυθό, και παλαιότερα με τις επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλων στόχων τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας ενεργοποίησε παρά τα επαναστατικά.
Και τώρα ακόμη, σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία της διαπραγμάτευσης ουδένα φοβίζει. Μόνο τη δυσπιστία ενισχύει και τον κόπο και τις θυσίες του ελληνικού λαού απομειώνει.
Μόνο ο ελληνικός λαός δεν ωφελείται από τη δράση των αυτόκλητων τιμωρών. Αντιθέτως τις απαιτήσεις των ξένων πολλαπλασιάζουν και τον ελληνικό λαό, τον οποίο υποτίθεται θέλουν να εκφράσουν και να εκπροσωπήσουν, ζημιώνουν.
Ιδεοληπτικοί όπως είναι όμως, ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι μπορεί η δράση τους να ζημιώνει τη χώρα και τους πολίτες της.
Γι’ αυτό δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ένταση των προσπαθειών για την οριστική πολιτική και επιχειρησιακή ήττα του επιμένοντος και εν πολλοίς ανιστόρητου ελληνικού τρομοκρατικού φαινομένου.

ΤΟ ΒΗΜΑ
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk