Στυλιανίδης: Θα συζητήσει τη μείωση φόρου στο πετρέλαιο η κυβέρνηση


Ο βουλευτής της Ν.Δ., Ευρ. Στυλιανίδης μιλά στους Αργ. Παπαστάθη και Άρη Ραβανό για την ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για το πετρέλαιο θέρμανσης και τον Γ. Στουρνάρα: «Αργά ή γρήγορα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συζητήσει τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο»

{{{ audio1 }}}

Για την ερώτηση του ιδίου και βουλευτών της Ν.Δ. για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να βάλει αυτήν την πρόταση στο τραπέζι. Θυμίζω δε ότι στο σημείο 23 της κοινής διακήρυξης Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν ξεκίνησε τη θητεία της αυτή η συνεργασία, αναφέρεται ως στόχος η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Για τον κ. Στουρνάρα και τις δηλώσεις του

Τι μετράει κανείς ως επιτυχία; Πάμε να σώσουμε την Ελλάδα και να εξουδετερώσουμε τους Έλληνες; Αυτό δεν μπορεί να σταθεί ούτε πολιτικά ούτε λογικά. Ο πρώτος στόχος μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης είναι να προστατεύσει την κοινωνία και την κοινωνική συνοχή. Να προστατεύσει το βιοτικό επίπεδο και να δώσει τις δυνατότητες να αντεπεξέλθουν όσοι δοκιμάζονται. Τουλάχιστον για εμάς τους εκλεγμένους, αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης και αυτό είναι το στοίχημα. Ενδεχομένως στις τεχνοκρατικές προσεγγίσεις να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο τα νούμερα, τα οποία δεν αγνοούμε, διότι μπορεί να γίνεται μια προσπάθεια από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση η χώρα να βγει μέσα από τα δύσκολα. Αλλά όταν βγει η χώρα απ’ αυτά, πρέπει οι Έλληνες να είναι ζωντανοί. Να μπορούν και να έχουν τα μέσα να προχωρήσουν με το δικό τους βηματισμό. Είναι κάτι απολύτως ρεαλιστικό αυτό που προτείνουμε και κατά τη γνώμη μου θα έρθει κάποια στιγμή στο τραπέζι.

Για το αν δεν αντιλαμβάνονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού το κλίμα στην κοινωνία

Δεν μπορώ να το πω αυτό. Και δεν μπορώ να πω ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κοινωνική ευαισθησία και γνώση τι περνάει η λαϊκή μάζα και η κοινωνία. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχθώ ούτε ηθικά ούτε πολιτικά, όταν υπάρχει μια τέτοια παρέμβαση που πηγάζει από τη μάζα της κοινωνίας, ότι το κάνουμε για να θερμάνουμε τις πισίνες. Ποιες πισίνες; Εδώ υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να ζεσταθούν… Ή μας λένε ότι παίζουμε το παιχνίδι των λαθρεμπόρων. Ποιοι λαθρέμποροι; Θα πιαστούν από τη φτωχή οικογένεια που θέλει πετρέλαιο για να ζεσταθεί;

Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για στραβισμό ούτε προσωποποιώ τις πολιτικές παρεμβάσεις που κάνουμε. Πιστεύω ότι το σημείο αυτό πρέπει να επανεξεταστεί με ένα μάτι ρεαλισμού και κοινωνικής ευθύνης και αυτό το μοιράζονται με εμένα πάρα πολλοί συνάδελφοι, είτε υπέγραψαν είτε δεν το έκαναν, αλλά ήθελαν να υπογράψουν, όπως είπαν οι ίδιοι.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk