Ο Μπασάρ αλ Ασαντ έστειλε μήνυμα στον Πάπα Φραγκίσκο

Μήνυμα στον Πάπα Φραγκίσκο έστειλε μέσω συριακής αντιπροσωπείας ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε το Σάββατο το Βατικανό, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο του μηνύματος.

Μήνυμα στον Πάπα Φραγκίσκο έστειλε μέσω συριακής αντιπροσωπείας ο Μπασάρ αλ Ασαντ, ανακοίνωσε το Σάββατο το Βατικανό, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο του μηνύματος.

Είναι η πρώτη φορά, αφότου ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011, που ο Αλ Ασαντ στέλνει απευθείας μήνυμα στον ποντίφικα. Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις -η τελευταία ανήμερα των Χριστουγέννων- προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση.

Πηγές του Βατικανού δήλωσαν πως το μήνυμα είναι πιθανό να περιλαμβάνει τις θέσεις του καθεστώτος εν όψει των ειρηνευτικών συνομιλιών που αναμένεται να αρχίσουν στη Γενεύη στις 22 Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Το Βατικανό, που έχει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη, εκπροσωπείται στους οργανισμούς του ΟΗΕ που εδρεύουν στη Γενεύη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως συριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Τζόζεφ Σουέιντ είχε συνομιλίες στην Αγία Έδρα με τον υπουργό Εξωτερικών, αρχιεπίσκοπο Πιέτρο Παρολίν, και τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων, αρχιεπίσκοπο Ντομινίκ Μαμπέρτι.

«Η αντιπροσωπεία έφερε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο Άσαντ για τον Άγιο Πατέρα και επεξήγησε τη θέση της συριακής κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk