Συνεχίζεται η προληπτική απόσυρση των πλαστικών συσκευασιών Coca-Cola Light και Nestea

Την απομάκρυνση άμεσα από τα ράφια της COCA – COLA LIGHT και των NESTEA στις συσκευασίες των 500ml, ζητά ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) από τις επιχειρήσεις τροφίμων.

Την απομάκρυνση άμεσα από τα ράφια της COCA – COLA LIGHT και των NESTEA στις συσκευασίες των 500ml, ζητά ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) από τις επιχειρήσεις τροφίμων.
Ο Φορέας, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από την Ελληνική Αστυνομία για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των εξής προϊόντων:
– COCA – COLA LIGHT σε πλαστική συσκευασία PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας
– NESTEA όλες οι γεύσεις σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500ml και ανεξαρτήτως παρτίδας.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία η οποία διακινεί στην ελληνική αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα έχει αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους και συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ.
Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

Νέα ανακοίνωση από την Coca Cola

Στο μεταξύ νέα ανακοίνωση εξέδωσε την Παρασκευή η Coca Cola σχετικά με την προληπτική απόσυρση προϊόντων της. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της εβδομάδας είχε σταλεί προκήρυξη με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις» με την οποία η οργάνωση FAI/IRF – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Πυρήνας Nicola και Alfred προειδοποιούσε για τοποθέτηση προϊόντων της Coca Cola και της Nestle «μολυσμένα» με υδροχλωρικό οξύ.
Στην ανακοίνωση της η Coca Cola σημειώνει ότι «σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας (24/12) σχετικά με πιθανή δολιοφθορά κατά συγκεκριμένων προϊόντων μας και της σημερινής ανακοίνωσης του ΕΦΕΤ, η Coca-Cola ενημερώνει ότι:
Η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία μας.
Ήδη υλοποιούμε τη διαδικασία προληπτικής απομάκρυνσης πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Από την πρώτη στιγμή, συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση για τη διαλεύκανσή της.
Η προληπτική απομάκρυνση πραγματοποιείται σε συνέχεια προειδοποίησης που εστάλη σε ενημερωτικό site και εφημερίδα και που αφορούσε σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τα προϊόντα Coca-Cola light και Nestea συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες. Η προληπτική απομάκρυνση αφορά στις συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η Coca-Cola θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση, ενώ ταυτόχρονα παραμένει στη διάθεση των Αρχών για άμεση συνεργασία σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk