Καθαιρέθηκε από ισόβιος πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού ο Τομπούλογου

Την καθαίρεση του κ. Χάρη Τομπούλογλου από τη θέση του προέδρου του Νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού», αποφάσισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Την απόφασή τους αυτή ανακοίνωσαν την Παρασκευή στον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας του να επισπεύσει τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του κ. Τομπούλογλου στη μία εκ των δύο θέσεων ισόβιου μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος. Την άλλη θέση ισόβιου μέλους κατέχει η σημερινή αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου κυρία Μαριόγκα Φραγκάκη, η οποία από σήμερα θα προεδρεύει του ΔΣ του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Οι αρμοδιότητες του προέδρου του Νοσοκομείου θα περιέλθουν στον κοινό διοικητή Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαϊα Κυριακού» κ. Μανώλη Παπασάββα και στην κυρία Φραγκάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο διοικητής της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο διοικητής των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων κ. Παπασάββας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη διαθήκη μόνο πέντε από τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου μπορούν να αναλάβουν τη θέση του προέδρου του Νοσοκομείου: δύο ισόβια μέλη του ΔΣ και άλλοι τρεις που προέρχονται από την Εθνική Τράπεζα, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα δύο ισόβια μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου ορίζονται από την Επιτροπή Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Τομπούλογλου τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση τον Απρίλιο του 2012.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk