Επίσκεψη Ν. Δένδια στο παράρτημα προστασίας παιδιού «Η μητέρα»

Eπίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» πραγματοποίησε τη Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Eπίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» πραγματοποίησε τη Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, προκειμένου να παραδώσει είδη (τρόφιμα, παιδικές τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής κ.ά.) που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Δένδιας συνεχάρη τους υπεύθυνους και το προσωπικό «για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν στο πλαίσιο του δικτύου της δημόσιας κοινωνικής αλληλεγγύης, δηλαδή της εκπλήρωσης της υποχρέωσης που έχει η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος να στηρίζει τους αδύναμους και εδώ σε αυτή την περίπτωση τα πολύ μικρής ηλικίας παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη από την φροντίδα και την αγάπη όλων μας».

Και πρόσθεσε «ως δείγμα αυτής της αγάπης της Ελληνικής Αστυνομίας ήρθα μαζί με τον αρχηγό φέρνοντας την προσφορά του περισσεύματος της αγάπης του έλληνα αστυνομικού. Γιατί θέλω να σας πω ότι τα δώρα τα οποία ήρθανε εδώ δεν προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Προέρχονται από την εξοικονόμηση που έκανε η κάθε μία και ο κάθε ένας έλληνας αστυνομικός εθελοντικά. Και αυτό αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία».
Η γενική γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας κυρία Έφη Μπέκου υποδεχόμενη τον υπουργό ανέφερε πως «καλωσορίζουμε την ενέργεια αυτή της Αστυνομίας και εσάς προσωπικά που είστε κοντά μας γιατί ξέρετε ότι ως Πρόνοια έχουμε το βαρύ καθήκον να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης σε μία εποχή πολύ δύσκολη».
Επίσης η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής κυρία Ευαγγελία Βελέντζα-Ζουρούδη επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιεί επίσκεψη στο κέντρο. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η επίσκεψη έφερε χαρά στο προσωπικό αλλά και στα παιδιά τα οποία θέλουν την φροντίδα και να νιώσουν την αγάπη των συνανθρώπων μας.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε: «Εμείς θέλουμε η Ελληνική Αστυνομία, το προσωπικό της όλο, να είναι κοντά στον πολίτη όχι μόνο για την προστασία και όχι μόνο για τη δίωξη αυτών που παρανομούν, αλλά και σε στιγμές όπου χρειάζεται και κάτι άλλο. Δηλαδή να επιβεβαιωθεί η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, γιατί δεν παύουν και οι αστυνομικοί να είναι άνθρωποι να έχουν και αυτοί ευαισθησίες. Δεν τις μονοπωλούν μόνο οι άλλοι».
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk