Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ηθικό χρέος η εξόφληση του χρέους του ΠαΣοΚ

Επιστολή προς τον γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη απέστειλε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην οποία αναφέρει ότι είναι ηθικό χρέος των στελεχών του Κινήματος να εξοφληθούν τα χρέη του και ειδικά αυτά προς τους εργαζόμενους.

Ολόκληρη η επιστολή

Σύντροφε Νίκο,

Συζητήσαμε πολλά στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτό που ακούστηκε από τους περισσότερους είναι η επιθυμία η καρδιά της παράταξης να συνεχίσει να χτυπάει δυνατά, μαζικά και αποτελεσματικά. Αυτό οφείλει να μετουσιωθεί σε ανάληψη ευθύνης. Με ρεαλισμό και συνέπεια. Η παράταξη είναι ιδέες, δράση και πρόσωπα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει ένα αντικειμενικά επιτακτικό πρόβλημα, αδυναμία να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της παράταξης. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κακοδιαχείρηση παρελθόντων και προφανώς προ κρίσης ετών. Αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Το ζήτημα είναι και πολιτικό και ηθικό. Και είναι αυτό από το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Την στιγμή που το τραπεζικό σύστημα διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις, που επιβαρύνει τους πολίτες, εμείς δεν μπορούμε να μην αναλάβουμε την ευθύνη για τα του οίκου μας δάνεια, για τις του οίκου μας λοιπές υποχρεώσεις και να μην κάνουμε κάθε τι δυνατό για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της παράταξης. Που ναι δεν είναι υποχρεώσεις, για τις οποίες ευθυνόμαστε όλοι, αλλά είναι υπαρκτές. Σε συνέχεια των προτάσεων, που κατέθεσα στην Κεντρική Επιτροπή, θεωρώ ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος, τα μέλη της Κ.Ο., τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Ευρωβουλευτές και τα στελέχη μας, που έχουν διοριστεί σε επιτελικές θέσεις, οφείλουμε να συνεισφέρουμε στις υποχρεώσεις αυτές της παράταξης και προτείνω κάθε μήνα όλοι οι παραπάνω να καταβάλλουμε μέσα από διαφανείς διαδικασίες από ένα ποσό, που θα συγκεντρώνεται για την κάλυψη τους. Όχι για να αποδείξουμε. Αλλά για να δείξουμε ότι και μπορούμε και θέλουμε. Με την συνέπεια όχι των επαγγελματικών στελεχών αλλά την πρωτότυπα αυθεντική συνέπεια των εθελοντών, που έχουν ισχυρή θέληση και πεποίθηση για την περιφρούρηση και την επίτευξη του στόχου τους.

Με εκτίμηση,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk