Ανοίγει ξανά το «Baby Grand»

Με τη νέα χρονιά θα φιλοξενήσει ξανά επισκέπτες το ξενοδοχείο «Baby Grand» της αλυσίδας Grecotel στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια θετική εξέλιξη για την ελληνική πρωτεύουσα αλλά και για την περιοχή γύρω από την Ομόνοια, η οποία μετρούσε «λουκέτα» μέχρι πρόσφατα.

Με τη νέα χρονιά θα φιλοξενήσει ξανά επισκέπτες το ξενοδοχείο «Baby Grand» της αλυσίδας Grecotel στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια θετική εξέλιξη για την ελληνική πρωτεύουσα αλλά και για την περιοχή γύρω από την Ομόνοια, η οποία μετρούσε «λουκέτα» μέχρι πρόσφατα. Το «Baby Grand» στην οδό Αθηνάς, δίπλα στο Δημαρχείο, παρέμενε κλειστό για δύο χρόνια περίπου.
Το ξενοδοχείο boutique, κατηγορίας τεσσάρων αστέρων, το οποίο ανακαινίστηκε εξ’ ολοκλήρου με στόχο να αναβαθμιστεί σε κατηγορία, εστιάζει στην πολυτελή διαμονή, έχοντας μειώσει μάλιστα τη δυναμικότητά του σε αριθμό δίκλινων δωματίων (ήταν 56) και αυξάνοντας την προσφορά σε σουίτες. Το «Baby Grand» μετονομάζεται σε «Pallas Athena Grecotel Boutique Hotel» και ήδη δέχεται κρατήσεις από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου 2014.
Το ξενοδοχείο είναι μισθωμένο από τον ξενοδοχειακό όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη. Ο όμιλος τα τελευταία χρόνια είχε προχωρήσει στο κλείσιμο τριών ξενοδοχείων στο κέντρο της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου του, διακόπτοντας τη λειτουργία του πεντάστερου «Athens Imperial» στην πλατεία Καραϊσκάκη τον Μάιο του 2012 και παλαιότερα των «Acropol» 167 δωματίων και «Fashion House Hotel» 115 δωματίων στην Ομόνοια, ως συνέπεια του μαρασμού του τουριστικού προορισμού και της έλλειψης προοπτικής στην Αθήνα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) από το 2007 τα λουκέτα στην Αθήνα – Αττική άγγιξαν τα 89, εξαιτίας της πτωτικής πορείας του προορισμού και της υποβάθμισης περιοχών του κέντρου. Το 2013 ωστόσο, σηματοδότησε τη διακοπή της καθοδικής πορείας για την ελληνική πρωτεύουσα, καθώς με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου, η Αθήνα πέρασε σε θετικό πρόσημο αφίξεων για πρώτη φορά από το 2008. Πιο συγκεκριμένα ο προορισμός διατηρεί και ενισχύει την πορεία ανάκαμψης από τον Απρίλιο του 2013, με την κίνηση του αεροδρομίου να εμφανίζει διψήφια αύξηση 18,18% τον Νοέμβριο και 2,07% στο ενδεκάμηνο (2.502.561 αφίξεις από 2.451.820 το 2012).
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk