Γ. Ντόλιος: «Δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο ‘εκτσογλανοποίηση’»

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm για το ΠαΣοΚ και την κοινοβουλευτική διαδικασία

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Γιώργος Ντόλιος μίλησε στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου για το ΠαΣοΚ και την κοινοβουλευτική διαδικασία.{{{ audio1 }}}

Για τη νομοθετική διαδικασία στη Βουλή και το έργο της κυβέρνησης

«Δεν νομίζω ότι στα θέματα των μεταρρυθμίσεων μπορεί αυτή η κυβέρνηση να περηφανευτεί ότι πάει καλά. Επειδή έχουμε εμείς μια σειρά ενστάσεων σε δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα και σε άλλα ζητήματα από τις διαρθρωτικές αλλαγές, νομίζω ότι στο τέλος θα κατηγορηθούμε ότι εμείς είμαστε που εμποδίσαμε τις μεταρρυθμίσεις. Το μεταρρυθμιστικό στίγμα της κυβέρνησης πρέπει να το αναδεικνύει και να κεφαλαιοποιεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί είμαστε το κόμμα των μεταρρυθμίσεων διαχρονικά.

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκα, διότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα από μια σειρά σκανδάλων και κάποιοι είναι στη φυλακή. Υπήρξαν χωρίς αμφιβολία συμμορίες στο χώρο μας. Δεν λέω να ανακτήσουμε το ηθικό πλεονέκτημα, γιατί αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά τουλάχιστον να αποκαταστήσουμε την ηθική μας υπόσταση. Για να γίνει αυτό, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγούμαστε σε ύποπτες αποφάσεις, όπως η ψήφιση μίας σειράς τροπολογιών, οι οποίες δημιουργούν υπόνοιες ακριβώς επειδή ήρθαν ως τροπολογίες και σε μια σειρά διατάξεις που δημιουργούν τις υπόνοιες αυτές. Το ΠΑΣΟΚ αυτό οφείλει να το ξεκαθαρίσει, ότι δεν μπορεί να συμμετέχει πλέον σε πράξεις και ενέργειες που εγείρουν τέτοια ζητήματα.»

Για τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και τη φράση Βενιζέλου περί «εκτσογλανισμού»

«Νομίζω ότι η διατύπωση ήταν πολύ προσεκτική. Είπε ότι θέλει να ζητήσει συγγνώμη και από εμάς και από τους Έλληνες και είναι ένας πολύ εκφραστικός τρόπος για να δώσει έναν τίτλο για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν θα τον χρησιμοποιούσα…»

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk