Στοπ του δημάρχου Πειραιά στη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες»

Την άμεση αντίδραση του δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου προκάλεσε η απόφαση της Χρυσής Αυγής να διανείμει τρόφιμα μόνο για Έλληνες το Σάββατο στις 11 το πρωί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Την άμεση αντίδραση του δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου προκάλεσε η απόφαση της Χρυσής Αυγής να διανείμει τρόφιμα μόνο για Έλληνες το Σάββατο στις 11 το πρωί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
Τελικά, το απόγευμα της Παρασκευής, μετά το απαγορευτικό από τον Δήμο Πειραιά και την ΕΛ.ΑΣ. η Χρυσή Αυγή αναγκάστηκε να αλλάξει τον τόπο όπου θα διανείμει τρόφιμα και να τον μεταφέρει στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης, στην οδό Καραΐσκου 111, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.

Ωστόσο αρκετοί λένε ότι πρόκειται για επικοινωνιακή ήττα του κόμματος καθώς μπροστά από το κτίριο βρίσκεται το μεγάλο εργοτάξιο του μετρό και έτσι οι διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί δεν θα έχουν άμεση οπτική επαφή με τον χώρο της διανομής τροφίμων.

Δήλωση Μιχαλολιάκου

Ο κ. Μιχαλολιάκος το πρωί της Παρασκευής απέστειλε επιστολή στον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά λέγοντάς του ότι «επειδή πληροφορούμαστε ότι διάφοροι σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κανείς δεν έχει ζητήσει άδεια κατάληψης χώρου, αλλά και να ζητούσε δεν θα ελάμβανε από τη δημοτική αρχή για τέτοια χρήση που βάζει σε μια διαδικασία ντροπής συνανθρώπους μας που υποφέρουν».
Επίσης ο δήμαρχος Πειραιά ζητά τη συνδρομή από την ΕΛ.ΑΣ. «ώστε να μην υλοποιηθούν τέτοιες παράνομες δράσεις και παράλληλα σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα ώστε να μην επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν κόμματα, ΜΚΟ, παρατάξεις, φορείς δημοτικούς χώρους και ιδιαίτερα αυτόν της πλατείας Δημοτικού Θεάτρου για να στήσουν «πανηγύρι» διανομής τροφίμων και άλλων ειδών με στόχο τον ευτελισμό των συνανθρώπων μας».

Η επιστολή του δημάρχου Πειραιά

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πάντως ότι δεν θα επιτραπεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα στην πλατεία. Επίσημη ανακοίνωση για απαγόρευση διανομής τροφίμων δεν θα εκδοθεί, απλώς θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας προς αποφυγήν επεισοδίων.

Έτσι, προκύπτει ότι αν η Χρυσή Αυγή οργανώσει το συσσίτιο μίσους στα γραφεία της –όπως και έγινε τελικά το απόγευμα της Παρασκευής– ουδείς θα την εμποδίσει.

Αντιδράσεις

Κακόγουστη «θεατρική παράσταση» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά τη διανομή τροφίμων που προγραμματίζει η Χρυσή Αυγή.

Σε αυτή σημειώνει ότι οι «πρωταγωνιστές της, τα μέλη της εγκληματικής Οργάνωσης Χρυσή Αυγή, θα κρύψουν για λίγο τα όπλα και τους αγκυλωτούς, κάτω από τα κοστούμια της φιλανθρωπίας».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk