Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ έσωσε το εξάμηνο – μαθήματα ως 9 Αυγούστου

Από τις 16 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα, ως τις 9 Αυγούστου θα διαρκέσει εφέτος ο εκπαιδευτικός χρόνος, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή, τα μέλη της οποίας κρίνουν ότι το ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν έχει χαθεί.

Από τις 16 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα, ως τις 9 Αυγούστου θα διαρκέσει εφέτος ο εκπαιδευτικός χρόνος, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή, τα μέλη της οποίας κρίνουν ότι το ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν έχει χαθεί.
Έτσι όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του Καποδιστριακού το εξάμηνο δεν χάθηκε αλλά θα γίνουν οι 13 εβδομάδες του χειμερινού με μια παράταση και στη συνέχεια οι 13 εβδομάδες του χειμερινού ως τις 9 Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό τα τμήματα του Πανεπιστημίου θα κανονίσουν κατά περίπτωση τα θέματα των εξετάσεων και των παραδόσεών τους. Το ακαδημαϊκό έτος κανονικά λήγει στις 30 Αυγούστου.
Η Σύγκλητος καλεί όλα τα Τμήματα του ΕΚΠΑ να ευθυγραμμιστούν με την απόφασή της.
Η Νομική Σχολή βέβαια έχει διαφοροποιηθεί ήδη, ενώ ο πρόεδρός της κ. Θ. Φορτσάκης αποχώρησε την Παρασκευή από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς διέκοψαν τη διαδικασία για μία ακόμη φορά φοιτητές που θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους χωρίς να έχουν προσκληθεί.

Η δήλωση του πρύτανη

«Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να διεξαχθεί το εκπαιδευτικό έργο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο, με 13 εβδομάδες διδασκαλίας ανά εξάμηνο) κανονικά. Προς τούτο ο εκπαιδευτικός χρόνος (διδασκαλία και εξετάσεις) ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 και θα περατωθεί έως τις 9 Αυγούστου 2014» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Η Σύγκλητος καλεί τα Τμήματα να ευθυγραμμιστούν προς την απόφαση αυτή, ορίζοντας μαθήματα και εξετάσεις, σύμφωνα με την ιδιαιτερότητα και τις ανάγκες κάθε Τμήματος. Διαπιστώνεται ότι η ακαδημαϊκή διαδικασία θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητά της. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρά τη δοκιμασία που περνά, θα επιτελέσει στο ακέραιο και το διδακτικό έργο του» ανέφερε ο κ. Πελεγρίνης.

«Η Σύγκλητος αποφάσισε επίσης να ολοκληρωθούν οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων φοιτητών στα Τμήματα μέχρι τέλους Ιανουαρίου» κατέληξε ο πρύτανης.

Κόπηκαν οι μισθοί των διοικητικών υπαλλήλων

Όπως ανακοινώθηκε την παρασκευή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, «ενημερώνεται η κοινή γνώμη ότι το προσωπικό που απήργησε δεν έλαβε μισθό για τον χρόνο της απεργίας, με αποτέλεσμα για τον μήνα Σεπτέμβριο να περικοπούν 681.342,22 ευρώ και για τον μήνα Οκτώβριο 836.338,52 ευρώ. Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και των επόμενων μηνών».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk