ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΑ, ή who is who;

Tην ώρα που το εξάμηνο σε πολλές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ήδη χαθεί…

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΑ, ή who is who; | tovima.gr
Tην ώρα που το εξάμηνο σε πολλές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ήδη χαθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΑ εξέδωσε (Τετάρτη 18/12) ανακοίνωση στην οποία υπερασπίζεται τον Πρύτανη, αναφέρεται στην «καταστροφική λειτουργία (sic) εγκάθετων του Υπουργείου στο Διοικητικό Συμβούλιο των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου».

Κάνει λόγο για τη «στοχοποίηση του Πανεπιστημίου με τη» (sic) «καθημερινή συνδρομή των πιο σκοτεινών δυνάμεων των ΜΜΕ», εκφράζει φόβους ότι θα «καταρρεύσει το πανεπιστήμιο» και ότι υπάρχει κίνδυνος «να καταστραφούν ζωές στο βωμό της νεοφιλελεύθερης πολιτικής» και να «υπονομευτούν κατακτημένες δημοκρατικές λειτουργίες» (sic). Τελειώνει: «Ενας είναι ο τρόπος για τη συνέχιση του αγώνα: το μέτωπο των διοικητικών υπαλλήλων, μελών ΔΕΠ και φοιτητών…».

Αυτά όλα τα γνωρίζουμε. Το ερώτημά είναι: ποιοί άραγε είναι αυτοί που υπερασπίζονται την Παιδεία και το Πανεπιστήμιο τόσο σθεναρά, τόσο επαναστατικά; Είναι ΔΕΠ; Δοικητικοί; Φοιτητές; Περαστικοί; Πάντως δεν αμφιβάλλουμε πως όλοι τους έχουν αγνές προθέσεις και σούπερ ακαδημαϊκά και υπαλληλικά προσόντα. Προσθέτουμε και τη σεμνότητά τους να παραμένουν άγνωστοι και ανώνυμοι.
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk