Το vima.gr προτείνει για την TV το Σάββατο

Η Τζένη Καρέζη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σε σκηνή από την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Τα κόκκινα φανάρια» (ΔΤ, 22.30)

Ολα για την Υγεία mou
MEGA, 17.50


Η εκπομπή ασχολείται με τις σπάνιες παθήσεις αλλά και τη «σπάνια» δύναμη των ανθρώπων που υποφέρουν από αυτές. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν παθήσεις όπως η μυασθένεια Gravis, η νευροϊνωμάτωση, μια σπάνια μορφή της πνευμονικής υπέρτασης, η συγγενής καρδιοπάθεια, η νόσος Gaucher, η κυστική ίνωση, το σκληρόδερμα, το σύνδρομο Rett και η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.
Ταινίες


Τα κόκκινα φανάρια


ΔΤ, 22.30


Τέσσερις πόρνες του Πειραιά ζουν το δικό τους δράμα σε αυτό το ιστορικό ελληνικό μελό του Βασίλη Γεωργιάδη με την καταπληκτική μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου. Κατάφερε να κερδίσει υποψηφιότητα για Οσκαρ (ξενόγλωσσης παραγωγής) και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Φεστιβάλ των Καννών 1963. Με τους Τζένη Καρέζη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Γιώργο Φούντα, Ελένη Ανουσάκη, Μάνο Κατράκη κ.ά. (1963, 112′)
Ψεύτης ήλιος
(Burnt by the sun / Utolm yonnye solntsem)


BOYΛΗ-ΤHΛΕΟΡΑΣΗ, 23.00


Ενας ρώσος διανοούμενος επιστρέφει στη Ρωσία μετά τη δεκάχρονη απουσία του στο Παρίσι. Θα μείνει στο σπίτι της παλιάς αγαπημένης του που είναι παντρεμένη πια με έναν ήρωα της Οκτωβριανής Επανάστασης. Η επιστροφή του συνοδεύεται από την τραγωδία… Οχι τόσο η κριτική άποψη μιας ολόκληρης εποχής, όσο μια προσπάθεια παρουσίασης των τραγικών διαστάσεών της. Μια ταινία που υποστηρίζει πως δεν έχουμε το δικαίωμα να αγνοούμε την ιστορία της πατρίδας μας ακόμα κι όταν δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσα από το παρελθόν. Ο Νικίτα Μιχάλκοφ σκηνοθετεί την πιο λυρική και όμορφη δημιουργία του, η οποία τιμήθηκε με Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. (Γαλλία /Ρωσία, 1994, 95′)
Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 20 Δεκεμβρίου 2013

HeliosPlus

Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk