Ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει το νέο του δίσκο στο Νίκο Θρασυβούλου

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου καλεσμένος του Νίκου Θρασυβούλου. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει την νέα, ακυκλοφόρητη δισκογραφική του δουλειά. Συντονιστείτε στον Βήμα fm 99.5 και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τις εμφανίσεις του στον Σταυρό Του Νότου

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου καλεσμένος του Νίκου Θρασυβούλου. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει την νέα, ακυκλοφόρητη δισκογραφική του δουλειά. Συντονιστείτε στον Βήμα fm 99.5 και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τις εμφανίσεις του στον Σταυρό Του Νότου.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι σύγχρονος Έλληνας μουσικός και τραγουδοποιός. Σήμερα, ακολουθεί προσωπική πορεία έχοντας κυκλοφορήσει αρκετούς δίσκους.
Γεννήθηκε στο Βόλο στις 30 Δεκεμβρίου του 1957. Έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά του όταν ήταν τεσσάρων ετών. Η αγάπη του για την κιθάρα εκδηλώθηκε πολύ νωρίς, στα πρώτα εφηβικά του χρόνια. Τότε απόκτησε την πρώτη του κιθάρα και άρχισε να μελετά μόνος επί ώρες.

Στα πρώτα χρόνια του λυκείου συμμετείχε στο συγκρότημα, που δημιούργησε μαζί με συμμαθητές του, και το οποίο έπαιζε κυρίως τα νεανικά τραγούδια της εποχής. Το 1980, ίδρυσε το συγκρότημα «Φατμε» μαζί με τους φίλους του Οδυσσέα Τσάκαλο, Μιχάλη Μουστάκη και Δημήτρη Καλατζή. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος κυκλοφόρησε στις αρχές του 1982 σε συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία EMI και παραγωγό τον Τάσο Φαληρέα. Το 1989, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ακολούθησε προσωπική πορεία.

«Το πλοίο θα σαλπάρει» είναι η νέα δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και των δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα.

Εδώ και κάποιους μήνες είχε κλειστεί στο στούντιο του και ηχογράφησε μόνος του παλεύοντας να μεταγράψει σε ένα δικό του σημερινό ήχο τα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει. Είναι ένας φόρος τιμής σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους ιδιοφυείς δημιουργούς στους οποίους χρωστάμε το ότι έχουμε ακόμη δική μας ταυτότητα και γλώσσα. Μια προσπάθεια να μην εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας στο ράφι ενός μουσείου αλλά να κρατήσουμε τη σχέση μας μαζί της ζωντανή.

Τέλος, σε αυτή την εποχή της δοκιμασίας που περνάμε, είναι μια ματιά στο παρελθόν μας, όχι για να νοσταλγήσουμε και να μεμψιμοιρήσουμε αλλά για να
αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον. Μια ματιά στο γενεαλογικό μας δέντρο…

Στην ηχογράφηση ο Νίκος Πορτοκάλογλου έπαιξε μόνος του όλων των ειδών τις κιθάρες και μπάσο.

Αυτόν τον χειμώνα ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσει ζωντανά στον Σταυρό Του Νότου από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο, την καινούρια του δουλειά, μαζί με μια σειρά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα δικά του τραγούδια…

ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο κύκλο εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα.

Για τις live εμφανίσεις δημιούργησε μια εντελώς νέα ηλεκτρική μπάντα, τις Φτερωτές Κιθάρες, αποτελούμενες από καταξιωμένους αλλά και μουσικούς της νεότερης γενιάς:

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι
Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk