Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους του Αγίου Ορους

Ενα ακόμη βήμα προσέγγισης με την θρησκευτική κοινότητα έκανε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος συανατήθηκε με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και συζήτησε θέματα που ενδιαφέρουν την Αθωνική μοναστηριακή Πολιτεία.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε «η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Αγίου Όρους, η οποία διαμορφώθηκε από αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα, ο αυτονόητος σεβασμός του Καταστατικού Χάρτη λειτουργίας του, στo πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη κάθε προσπάθειας ανάδειξης της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας απηύθυναν πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία.
Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Ρένα Δούρου και κκ. Ι. Αμμανατίδης, Δ. Γελαλής και o συντονιστής της Θεματικής θρησκευμάτων του κόμματος, κ. Μ. Λυκόπουλος.
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk