Γ. Νταβρής: «Εμείς, στους ΑΝΕΛ, ψηφίζουμε πάντα κατά συνείδηση»

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μίλησε στον Βήμα fm για την ψηφοφορία για τη Χρυσή Αυγή

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Νταβρής μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την ψηφοφορία για τη Χρυσή Αυγή.{{{ audio1 }}}

Για τη χθεσινή ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

«Δείχνει ότι είμαστε συνεπείς με την εισαγγελία και αυτό που υπάρχει στο καταστατικό του κινήματος, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψηφίζουν κατά συνείδηση. Δεν πηγαίνουμε και δεν παίρνουμε κομματική γραμμή και καθένας, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, με τον τρόπο που ψήφισαν, έτσι το ερμηνεύουν και ορθώς πράττουν. Υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσει κανείς τα θέματα. Ο πρώτος είναι αυτό που κάνουμε χρόνια: να πάμε «μπετόν». Συζητήσαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα και είδαμε έναν άνθρωπο, τον κ. Δημαρά, ο οποίος δύο φορές έχει πάει στο νοσοκομείο χτυπημένος από φασίστες και ακούσαμε έναν άνθρωπο που σέβομαι και εκτιμώ και είπε ότι δεν έχουμε μια τελεσίδικη απόφαση. Δεύτερον, μου φαίνεται περίεργο να είναι μέσα στη Βουλή και να ομιλεί ο Κασιδιάρης, ο Αρβανίτης ή ο Νταβρής και δεν έχει καθόλου σημασία ποιος, να πληρώνεται το μισθό του και μετά να βλέπουμε τα γκάλοπ… Βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στο χώρο αυτό. Τι πρέπει; Να μην αποδεχθούμε μια πραγματικότητα; Από την άλλη πλευρά, η έρευνα της Δικαιοσύνης συνεχίζεται και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ηγεσία αυτή κινείται στα όρια του Συντάγματος. Και αυτό το βλέπει και ο κ. Γλέζος.

Θέλετε να σας πω την άποψή μου γιατί ψήφισα όχι; Δεν είναι καθόλου πολιτική κρίση και δεν κλείνω το μάτι σε κανέναν. Η στάση μου δεν επιβάλλεται από προσδοκία άγρας ψήφων και είμαι κατηγορηματικός και δεν νομίζω ότι ο κ. Γλέζος κλείνει το μάτι για να πάρει ψήφους. Θα σας πω για τον εαυτό μου. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας που εξήγησε και ο κ. Καπερνάρος και η κυρία Γιαταγάνα και αν προβαίνουμε αυτή τη στιγμή σε τέτοιες ενέργειες, τη Χ.Α. τη μεγαλώνουμε. Η επιδίωξη η δική μου και του κ. Γλέζου και άλλων ανθρώπων είναι ότι η δημοκρατία δεν φοβάται το φασισμό. Αυτό το κρυφτούλι και η απαγόρευση που αρπάζει κάποιος ένα γύρο με μπάτσες ή που νομίζουν ορισμένοι ότι το κράτος μπορεί να κυβερνηθεί με στολές, μπάτσες και γροθιές. Αλλά αυτό το κυνηγητό, συμπίπτει απόλυτα με τη δική μου γνωμάτευση που είναι και το σκεπτικό του κ. Γλέζου που λέει ότι θα βγει ο Άρειος Πάγος και θα τους πάρει τα κλειδιά – γιατί εμφανίζεται η αντιφατικότητα να λες πάρε το μισθό σου και κάτσε στο βουλευτικό έδρανο και πάμε μετά στο αδιανόητο που είναι ότι λέμε πως είναι φασιστική οργάνωση και να κάθεται στη Βουλή. Αυτή είναι η απόλυτη προσβολή της δημοκρατίας.»

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk