«Θα γίνει εμφύλιος…»

Δύσκολες ώρες πέρασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης…

Δύσκολες ώρες πέρασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης (φωτογραφία) όταν επιχειρούσε να πείσει τους γαλάζιους βουλευτές για τους πλειστηριασμούς: «Κωστάκη, έτσι όπως το πας θα φάμε όλοι φούμο στις εκλογές» του είπε ο κ. Δάνης Τζαμτζής, ο οποίος επέμενε, παρά τις εξηγήσεις που έδινε ο υπουργός, ότι το πλαφόν για την προστασία της πρώτης κατοικίας με αξία ως και 200.000 ευρώ έχει ως προϋπόθεση ότι το οικογενειακό εισόδημα είναι ως 35.000 ευρώ. Ο κ. Τζαμτζής όμως δεν καταλάβαινε τίποτε και ζητούσε από τον υπουργό να καλύψει τους ελεύθερους επαγγελματίες που τους αφήνει ελεύθερους.
***
Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν ούτε μία στιγμή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συνήθως ήρεμου υπουργού. Η κυρία Σοφία Βούλτεψη όταν πήρε τον λόγο δήλωσε ότι αν περάσει η ρύθμιση αυτή τότε «θα έχουμε εμφύλιο, θα βγουν οι καραμπίνες στους δρόμους». Ενώ ο «κόουτς» κ. Ι. Ιωαννίδης είπε «παιδιά, η διάταξη δεν περνάει έτσι όπως μας την παρουσιάζει ο υπουργός. Είμαστε η παράταξη της οικογένειας, μην το ξεχνάτε αυτό» και ο κ. Αθ. Καρασμάνης φώναζε από τα έδρανα κάθε λίγο και λιγάκι «εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, δεν πρόκειται να ψηφίσω».
Ετσι «καθαρίζει ο Νταβλούρος»


Ο κ. Αθ. Νταβλούρος είναι βουλευτής της ΝΔ στην Αχαΐα και προτού εκλεγεί βουλευτής ήταν διοικητής της Ασφάλειας. Και όταν εξελέγη βουλευτής απασχόλησε πολλές φορές την επιτροπή δεοντολογίας για απανωτές αιτήσεις άρσης της ασυλίας του. Εμαθε λοιπόν ότι καθυστερεί η έκδοση επιταγών στο Ταμείο Σεισμοπλήκτων και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Πήγε και συνάντησε τον υπεύθυνο και μου λένε εκτός από τη φραστική επίθεση που του έκανε υπήρξε και άλλου είδους επίθεση, την οποία ο κ. Νταβλούρος χαρακτηρίζει… ρουτίνα.
***

«Πριν τον επισκεφθώ, εξέδιδε μία ή δύο επιταγές την ημέρα. Μετά την επίσκεψή μου εκδίδει γύρω στις 60. Είδατε πώς μπορεί να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία;»
έλεγε υπερηφάνως ο κ. Νταβλούρος σε πηγαδάκι από βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή. Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια, γιατί ο υπεύθυνος του Ταμείου Σεισμοπλήκτων κατάγεται από την Ηλεία και έχει προσωπικό φίλο τον πρώην υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρα, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για την «επαφή τρίτου τύπου» που είχε μαζί του ο ψηφοφόρος του. Και τι νομίζετε ότι απάντησε ο φοβερός κ. Νταβλούρος; «Μασάω εγώ από φίλους; Τι με νοιάζει αν ο δικός σου είναι από τον Πύργο;».
Ενα τοστ για τη μαντάμ


Γι’ αυτό σας λέω ότι η κατάσταση στη Βουλή έχει ξεφύγει. Ακόμη και ορισμένοι σερβιτόροι του καφενείου άρχισαν να κάνουν πλάκα με ορισμένους βουλευτές. Ξεθάρρεψαν βλέποντας γύρω τους τι γίνεται. Οπως συνέβη την Τετάρτη το μεσημέρι όταν μια βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ζήτησε ένα τοστ. Ο σερβιτόρος έδωσε εντολή στα φωναχτά σε έναν άλλο σερβιτόρο με τη φράση «πιάσε ένα τοστ μόνο με τυρί στη… μαντάμ για να μη φωνάζει».
Γιαννόπουλος εναντίον Μπακογιάννη


Αφήστε που έκανε εμφάνιση στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός και νυν υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (ανακοίνωσε μόνος του την υποψηφιότητα) κ. Αθ. Γιαννόπουλος. Γιατί ήρθε στη Βουλή; Για να δηλώσει ότι εξακολουθεί να είναι υποψήφιος, ότι ποτέ δεν είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του και ούτε πρόκειται να πράξει κάτι τέτοιο. Και όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει αν θέσει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης και ο νυν δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κ. Μπακογιάννης η απάντησή του ήταν δυσνόητη: «Να μάθουν οι επώνυμοι να τιμούν τους πολίτες». Εκανε εν συνεχεία μεταβολή και κατευθύνθηκε προς την τράπεζα που διαθέτει η Βουλή.
Βουλευτής με πινακίδες… αντίκας


Αμ ο άλλος; Ο πρώην βουλευτής που είχε τη συνήθεια να παρκάρει επί έναν χρόνο το αυτοκίνητό του με πινακίδες… αντίκας στο πάρκινγκ της Βουλής, χωρίς ποτέ να του πει κανένας το παραμικρό; Το αποκάλυψε στον Βήμα FM η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Ρώτησα την κυρία Χρυσοβελώνη ποιος είναι αυτός ο βουλευτής, αλλά δεν ήθελε να αποκαλύψει το όνομά του, παρά το γεγονός ότι το θέμα έφτασε ως το γραφείο του προέδρου της Βουλής, ο οποίος και έδωσε εντολή να ερευνηθεί το θέμα. Η κυρία Χρυσοβελώνη όμως σε κάποια στιγμή τον φωτογράφισε λέγοντας ότι ο περί ου ο λόγος ήταν «βουλευτής του ΛΑΟΣ και μάλιστα από την προσωπική του ιστοσελίδα παρότρυνε και άλλους βουλευτές να πράξουν το ίδιο για να μην πληρώνουν φόρους».
Βουλευτής για τις… στραβές


Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικοί, άλλοι «γενικού» και άλλοι «ειδικού» σκοπού. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας, επί παραδείγματι, είναι άνθρωπος «ειδικού σκοπού», όπως προκύπτει από τις… προτιμήσεις των «γαλάζιων» επιτελών, οι οποίοι τον όρισαν εισηγητή της ΝΔ στη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ναυπηγείων. Το ενδιαφέρον είναι ότι στον κ. Τασούλα είχε ανατεθεί να είναι εισηγητής του κόμματος και σε άλλες «ειδικού» ενδιαφέροντος συζητήσεις, όπως το πρώτο μνημόνιο (!), ή παλαιότερα (2010) η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για τα ναυπηγεία, ενώ πιο πρόσφατα ήταν αντιλέγων εκ μέρους της ΝΔ κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Προφανώς στην περίπτωσή του ισχύει ότι κάποιοι στη ΝΔ είναι μόνον για τις «στραβές»!

HeliosPlus

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk