Ενας στους τρεις φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του

Τη βαθιά ανησυχία των νοικοκυριών για την τύχη της περιουσίας τους εξαιτίας της υψηλής φορολογίας και της αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων, επιβεβαιώνει πανελλαδική έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, που έγινε τον Δεκέμβριο. Ένα στα τρία νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του λόγω συσσωρευμένων οφειλών και πρόσθετων επιβαρύνσεων.

Τη βαθιά ανησυχία των νοικοκυριών για την τύχη της προσωπικής και οικογενειακής τους περιουσίας εξαιτίας τόσο της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης όσο και της αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων (στεγαστικών, επιχειρηματικών ή άλλων), επιβεβαιώνουν τα ποιοτικά και ποσοτικά ευρήματα πανελλαδικής έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο.

Όπως προκύπτει, 1 στα τρία νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του εξαιτίας συσσωρευμένων υποχρεώσεων και πρόσθετων επιβαρύνσεων.

Το 35% των νοικοκυριών έχει συσσωρευμένες οφειλές, στις οποίες εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί το επόμενο έτος, ενώ έρχονται και νέες επιβαρύνσεις. Ακόμη το 28,1% των νοικοκυριών, περίπου 1 εκατ., που διαμένει σε ιδιόκτητο σπίτι έχει στεγαστικό δάνειο, με 168.000 νοικοκυριά να έχει καθυστερημένες οφειλές σε μόνιμη βάση και 220.000 να αναγκάζονται συχνά να καθυστερούν την καταβολή της δόσης.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι με τις νέες ρυθμίσεις προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς το 90%.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk