ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα)

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

30 ml µπράντι

½ κ.γ. µοσχοκάρυδο, τριµµένο

½ κ.γ. κύµινο

1 κιλό κιµάς από χοιρινή σπάλα

120 γρ. φιστίκια Αιγίνης

50 ml κρέµα γάλακτος

20 φέτες µπέικον

αλάτι και πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

50 ml συµπυκνωµένος χυµός ροδιού (έτοιµος σε ντελικατέσεν και µεγάλα σουπερµάρκετ)

30 ml µηλόξιδο

160 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι

Για τα τουρσάκια λαχανικών

150 ml λευκό βαλσαµικό ξίδι

50 ml κρασί Πορτό ήΜαυροδάφνη

20 γρ. ζάχαρη

100 γρ. µικρά καρότα

50 γρ. ραπανάκια

100 γρ. µικρά κρεµµύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι. Μόλις µαλακώσει, σβήνουµε µε το µπράντι και αφήνουµε να εξατµιστεί περίπου η µισή ποσότητα του αλκοόλ. Αποµακρύνουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το µοσχοκάρυδο και το κύµινο και αφήνουµε να κρυώσει.

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τον κιµά, το µπράντι µε το κρεµµύδι και τα µπαχαρικά, τα φιστίκια Αιγίνης και την κρέµα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουµε και ζυµώνουµε το µείγµα για περίπου 3-4 λεπτά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.

Σε µια µακρόστενη φόρµα για κέικ τοποθετούµε κάθετα στα τοιχώµατα τις φέτες του µπέικον, ώστε η µισή φέτα να βρίσκεται µέσα στη φόρµα και η άλλη µισή έξω από αυτήν, για να σκεπάσει στη συνέχεια το µείγµα. Ρίχνουµε το µείγµα στο εσωτερικό της φόρµας και σκεπάζουµε µε τις άκρες του µπέικον. Τυλίγουµε µε αλουµινόχαρτο τη φόρµα και τη βάζουµε σε βαθύ ταψί. Γεµίζουµε µε νερό που να φτάνει στα µισά της φόρµας και ψήνουµε για περίπου 1 ώρα. Βγάζουµε τη φόρµα, την αφήνουµε να κρυώσει και την τοποθετούµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Σε µια µπασίνα ρίχνουµε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και τα χτυπάµε µέχρι να γίνουν ένα οµοιογενές µείγµα.

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το ξίδι, το κρασί και τη ζάχαρη, µέχρι να διαλυθεί η τελευταία. Σε νερό που βράζει τοποθετούµε τα λαχανικά ξεχωριστά το κάθε είδος και τα αφήνουµε µέχρι να µαλακώσουν, το καθένα για περίπου 4 λεπτά. Επειτα τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουµε, όπως είναι ζεστά, στο µείγµα του ξιδιού. Τα αφήνουµε για περίπου 1 ώρα, ώστε να µαριναριστούν. Σουρώνουµε και σερβίρουµε τα τουρσάκια δίπλα στην τερίνα, αφού την περιχύσουµε µε τη βινεγκρέτ.