Εκλεισε το deal για την εθελουσία στην Εθνική – Συμφωνία με την Κομισιόν

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ανακοίνωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα, μέσω του οποίου αναμένεται να αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι.

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ανακοίνωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα, μέσω του οποίου αναμένεται να αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι. Πηγές από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αναφέρουν ότι έχει επέλθει συμφωνία με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους όρους πριμοδότησης των αποχωρήσεων, έπειτα από καθυστέρηση αρκετών μηνών. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις ακόμη και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, δεδομένου ότι στόχος της διοίκησης της ΕΤΕ αποτελεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα στο 2013.
Το κόστος της εθελουσίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει το πολύ σε 140 εκατ. ευρώ, καθώς έχει τεθεί πλαφόν αποζημίωσης στις 170.000 ευρώ, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων προγραμμάτων που «έτρεξαν» σε Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι η Κομισιόν πείστηκε για τη βιωσιμότητα του Ταμείου Αυτασφάλειας των εργαζομένων της τράπεζας, καθώς έχει αποφασιστεί η μείωση των εφάπαξ που θα δοθούν εφέτος στις συνταξιοδοτήσεις κατά 40%, ποσοστό που θα περιορίζεται κάθε χρόνο.
Η ολοκλήρωση της οικειοθελούς αποχώρησης του 15% περίπου του προσωπικού της τράπεζας στην Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον διευθύνοντα σύμβουλό της Αλέξανδρο Τουρκολιά, ο οποίος εφαρμόζει ένα σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών που θα επιτρέψουν στον όμιλο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η κρίση χρέους στην εγχώρια αγορά.
Το πλάνο αυτό προβλέπει σημαντικά χαμηλότερο μισθολογικό κόστος, το οποίο εκτιμάται ότι θα μειωθεί σε ετήσια βάση μέσω της εθελουσίας κατά 110-120 εκατ. ευρώ. Στις περικοπές αυτές θα πρέπει να προστεθούν η υποχώρηση των δαπανών που συνεπάγεται η νέα κλαδική σύμβαση, αλλά και η κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού από το 2014, που συνεπάγονται επιπλέον υποχώρηση επί του βασικού μισθού κατά περίπου 10%.
Μετά το ξέσπασμα της κρίσης έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις αναδιάρθρωσης στην τράπεζα. Ως αποτέλεσμα, το λειτουργικό κόστος έχει μειωθεί από το εννεάμηνο του 2009 κατά 25%. Η μείωση αυτή κατέστη δυνατή κυρίως μέσω της περικοπής δαπανών προσωπικού κατά 28% την ίδια περίοδο. Αν ληφθεί υπ’ όψιν η συμφωνημένη περικοπή κατά 3,50% στις αρχές του 2014, η σωρευτική μείωση από την αρχή της κρίσης θα ξεπεράσει το 30%. Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου του 2013, οι δαπάνες προσωπικού περιορίστηκαν σε ετήσια βάση κατά 13% στην Ελλάδα, ενώ το σύνολο των δαπανών μειώθηκε την ίδια περίοδο κατά 7%.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2013 έχουν αποχωρήσει από το τραπεζικό σύστημα μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου συνολικά περίπου 2.900 άτομα, χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτόν τον αριθμό οι συνταξιοδοτήσεις. Αναλυτικότερα, από την Τράπεζα Πειραιώς αποχώρησαν 2.182 υπάλληλοι, ήτοι το 12% περίπου των εργαζομένων στην Ελλάδα. Στη Eurobank χρήση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου έγινε από 1.100 εργαζομένους, ενώ μέσα στο καλοκαίρι είχε προηγηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα στη θυγατρική της, το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, από το οποίο αποχώρησαν 700 άτομα.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 16 Δεκεμβρίου 2013

HeliosPlus

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk