Ετοιµάζω πρώτα τη ζύµη για το καρυδόψωµο, ζυµώνοντας µαζί 400 γρ. σκληρό αλεύρι, 400 γρ. µαλακό αλεύρι, 1 αβγό, 20 γρ. νωπή µαγιά, 20 γρ. αλάτι, 40 γρ. βούτυρο, 100 γρ. καρύδια χονδροσπασµένα και 300 ml νερό.

Μόλις σχηµατιστεί µια µαλακή ζύµη, που δεν κολλάει στα δάχτυλα, την αφήνω να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Την κόβω σε κοµµάτια των 80 γρ. και σχηµατίζω µπαλάκια. Τα αραδιάζω σε ένα ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα, τα αφήνω να φουσκώσουν κι έπειτα τα ψήνω στον φούρνο, στους 180°C, για 20- 25 λεπτά.

Σε µια κατσαρόλα σοτάρω 500 γρ. µανιτάρια, 2 κρεµµύδια και 3 σκελίδες σκόρδου, όλα ψιλοκοµµένα. Αρωµατίζω µε 1 κ.γ. φρέσκο θυµάρι (τα φυλλαράκια), προσθέτω 1 ½ λίτρο ζωµό κοτόπουλου (σπιτικό ή ψυγείου), χαµηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και βράζω για 20 λεπτά. Περνάω τα υλικά µου από το multi, ώσπου να γίνει µια σούπα βελουτέ. Στο τέλος ρίχνω 2 κ.σ. κρέµα γάλακτος ή ξινόγαλο.

Βγάζω τα ψωµάκια από τον φούρνο και, αφού κρυώσουν λίγο, κόβω ένα καπάκι από το καθένα και αφαιρώ την ψίχα. Μοιράζω τη σούπα µέσα στα καρυδόψωµα και σερβίρω αµέσως.