Συρία: 22 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος Aσαντ

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή σε σειρά αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη βόρεια πόλη Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι επιθέσεις είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές στο Χαλέπι, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με την οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή σε σειρά αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη βόρεια πόλη Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές στο Χαλέπι, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με την οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Ακτιβιστές ανάρτησαν στο Διαδίκτυο οπτικό υλικό που δείχνει απανθρακωμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένα κτίρια.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ο στρατός πραγματοποίησε επιχειρήσεις στο Χαλέπι κατά «ολόκληρων οργανώσεων ένοπλων τρομοκρατών» -ο προσφιλής όρος που χρησιμοποιεί για τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, οι ηγέτες των σύρων ανταρτών δήλωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους, σημειώνοντας όμως ότι αυτό είναι δύσκολο εξαιτίας της εσωτερικής διαμάχης στους κόλπους τους.

Η δήλωση ήλθε έπειτα από την ανακοίνωση διεθνών δημοσιογραφικών οργανισμών ότι οι απαγωγές εκπροσώπων του Τύπου καθιστούν δύσκολη την πλήρη κάλυψη του εμφυλίου.

Σε επιστολή του το Σαββατοκύριακο το υποστηριζόμενο από τη Δύση Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αναφέρει ότι θα επιδιώξει την απελευθέρωση όλων των απαχθέντων δημοσιογράφων.

Τουλάχιστον 30 δημοσιογράφοι εκτιμάται από τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς ότι κρατούνται.

Την Τετάρτη, οι επικεφαλής 13 δημοσιογραφικών οργανισμών, περιλαμβανομένου του Reuters, κάλεσαν τους σύρους αντάρτες να σταματήσουν τις ένοπλες οργανώσεις από τις απαγωγές δημοσιογράφων.

* Εν τω μεταξύ, η πτήση των Ηνωμένων Εθνών που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία κι είχε αναβληθεί πολλές φορές εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, αναχώρησε την Κυριακή σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk