ΥΠΕΚΑ: Σύσταση για περιορισμό χρήσης τζακιών έως τη Δευτέρα

Υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων κατέγραψε στην Αττική το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και το υπουργείο Περιβάλλοντος επαναλαμβάνει τη σύσταση προς τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση τζακιών μέχρι και τη Δευτέρα. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3.

Υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων κατέγραψε στην Αττική το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και το υπουργείο Περιβάλλοντος επαναλαμβάνει τη σύσταση προς τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση τζακιών μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έως και το πρωί της Δευτέρας οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω συσσώρευση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ σε νέα ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3.

Το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση της ενέργειας, τονίζει το ΥΠΕΚΑ, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk