Του Καθενός…

Είναι δικαίωμα του Καθενός, μα του καθενός, να καλεί σε μια νέα πορεία. Αρκεί τη χάραξή της ξεκάθαρη να κάνει.

Του Καθενός… | tovima.gr
Είναι δικαίωμα του Καθενός, μα του καθενός, να καλεί σε μια νέα πορεία. Αρκεί τη χάραξή της ξεκάθαρη να κάνει.
Είναι δικαίωμα του Καθενός, μα του καθενός, τις προτάσεις του με συνόψεις να διατυπώνει. Αρκεί να μην τις συνθηματολογεί.
Είναι δικαίωμα του Καθενός, μα του καθενός, να αμφισβητεί τις θέσεις ενός άλλου. Αρκεί να μην τις διαστρεβλώνει για να μπορεί να τις υπονομεύει.
Είναι δικαίωμα του Καθενός, μα του καθενός, να νομίζει ή και να πιστεύει ότι ανήκει ιδεολογικά εδώ ή εκεί. Αρκεί ο εκλεκτικισμός του αρχιτεκτονικά να μην υποφέρει.
Είναι δικαίωμα του Καθενός, μα του καθενός, να αρνείται το παρελθόν, να κατακρίνει το παρόν και να ελπίζει στο μέλλον. Αρκεί βέβαια και από τα τρία το αύριο να κοιτάζει.
Είναι δικαίωμα του Καθενός, μα του καθενός, να αναφέρεται στον πολιτισμό. Αρκεί να τον βλέπει ως δημόσια καλλιέργεια και όχι ως προνόμιο της διάκρισής του.
Είναι δικαίωμα του Καθενός, μα του καθενός, να προτείνει ότι κάτι καινούργιο θα προκύψει. Αρκεί να ανησυχεί όταν συμφωνούν και όσοι δεν μπόρεσαν να το πετύχουν.
Είναι όμως άραγε δικαίωμα του Καθενός να τα προτείνει όλα αυτά αν δεν τα κάνει για τους άλλους απτά και πολύ συγκεκριμένα;
Ο κ. Γιάννης Μεταξάς είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk