Αμερικανίδα παρουσιάστρια: ο Χριστός και ο Άι Βασίλης είναι «λευκοί και μόνο λευκοί !»

Η παρουσιάστρια Μέγκιν Κέλι του αμερικανικού συντηρητικού καναλιού Fox News, είναι απολύτως σίγουρη πως τόσο ο Χριστός όσο και ο Άη Βασίλης ήταν λευκοί και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή είναι απλώς «για γέλια».

Η παρουσιάστρια Μέγκιν Κέλι του αμερικανικού συντηρητικού καναλιού Fox News, είναι απολύτως σίγουρη πως τόσο ο Χριστός όσο και ο Άη Βασίλης ήταν λευκοί και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή είναι απλώς «για γέλια». Το παραπάνω σχόλιο έγινε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, με αφορμή ένα άρθρο της αφροαμερικανίδας συγγραφέως Αϊσα Χάρις στην αμερικανική ιστοσελίδα Slate που τιτλοφορείται «Ο Άγιος Βασίλης δεν θα έπρεπε να είναι πλέον άσπρος».
Η Χάρις εξηγεί πως, ως μαύρο παιδάκι, βίωσε πολύ άσχημα το γεγονός ότι ο Άη Βασίλης απεικονίζεται πάντοτε ως λευκός, εικόνα με την οποία δεν μπορούσαν να ταυτιστούν εκατομμύρια μη λευκά παιδιά. Προχωράει όμως και σε μία πρόταση: να αντικατασταθεί αυτό το σύμβολο των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς με ένα σύμβολο από το ζωικό βασίλειο. «Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας πιγκουΐνος, ζώο που λατρεύουν τα παιδιά», γράφει.
«Ήρθε η ώρα να παραδώσει τα ηνία (του έλκηθρου) στα ελάφια και να αφήσει το παγκοσμίως αγαπητό πουλί [τον πιγκουΐνο] να ζεστάνει τις καρδιές των παιδιών παντού, ανεξαρτήτως του χρώματος του δέρματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η αφροαμερικανίδα συγγραφέας.
«Όταν το διάβασα αυτό γέλασα ! Και είπα: «αυτό είναι γελοίο. Να άλλος ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι ρατσιστικό ο Άη Βασίλης να είναι λευκός», δήλωσε η Κέλι. Και πρόσθεσε: «παρεμπιπτόντως, λέω σε όλα τα παιδιά που μας παρακολουθούν από το σπίτι ότι ο Άη Βασίλης είναι λευκός. Αυτό το άτομο [η Χάρις] ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να έχουμε έναν μαύρο Άη Βασίλη. Αλλά, ξέρετε, ο Άη Βασίλης είναι αυτό που είναι και εμείς τώρα κάνουμε αυτή την κουβέντα απλώς επειδή κάποιος έγραψε κάτι γι’ αυτό» για να καταλήξει πως «και ο Χριστός ήταν επίσης λευκός. Ήταν μια ιστορική μορφή. Αυτό είναι πραγματικό γεγονός, όπως και ο Άη Βασίλης».
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk