Συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας για 20 διμερή ερευνητικά προγράμματα

Τη χρηματοδότηση 20 διμερών ερευνητικών προγραμμάτων για τα επόμενα δύο χρόνια, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ με συνδρομή 5 εκατ. ευρώ από την γερμανική κυβέρνηση και άλλων 5 εκατ. ευρώ από την ελληνική, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, ανακοίνωσαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, Τόμας Ράχελ.

Τη χρηματοδότηση 20 διμερών ερευνητικών προγραμμάτων για τα επόμενα δύο χρόνια, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ με συνδρομή 5 εκατομμυρίων ευρώ από την γερμανική κυβέρνηση και άλλων 5 από την ελληνική, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, ανακοίνωσαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, Τόμας Ράχελ.

Σε κοινή τους δήλωση μετά από τη σημερινή συνάντησή τους αναφέρουν ότι τα ερευνητικά αυτά προγράμματα στοχεύουν στην εταιρικότητα και τη συνέργεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων, στους τομείς της Ενέργειας, της Υγείας, της Έρευνας, της Τεχνολογίας, της Νανοτεχνολογίας, της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.

«Γερμανία και Ελλάδα έχουμε μια σταθερή και καρποφόρο συνεργασία, ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας», τονίζουν.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk