Σπ. Λυκούδης: τα τρία λάθη της ΔΗΜΑΡ – Επιθετικός διάλογος με τους «58» (παρακολουθήστε live)

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, σήμερα Παρασκευή, το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, με την παρουσίαση του κειμένου της πλειοψηφίας για τις θέσεις του κόμματος, το οποίο ανέπτυξε το μέλος της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σάκης Παπαθανασίου.


Στο κείμενο, κεντρική κατεύθυνση είναι ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπράττει ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο έχει τη συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πόλου.

Επίσης παρουσιάστηκε το κείμενο της μειοψηφίας, με το οποίο ζητείται συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ μαζί με το ΠΑΣΟΚ στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Ένα τρίτο κείμενο κατατέθηκε από στελέχη του Αριστερού Δικτύου, στο οποίο ζητούν να αναδειχθούν τα αριστερά χαρακτηριστικά του κόμματος.

Ο απερχόμενος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κ. Σπύρος Λυκούδης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε τρία λάθη που έχει κάνει το κόμμα από την ημέρα της ίδρυσής του κάτι που εμπεριέχει τον κίνδυνο το συνέδριο να περάσει αδιάφορα για την κοινωνία.

Ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να μπει «επιθετικά στον διάλογο με όλους και με την κίνηση των 58» προειδοποιώντας ότι «η άρνησή μας να συμμετάσχουμε στον διάλογο με όποιους μας καλούν δεν οδηγεί σε κανέναν προοδευτικό τρίτο πόλο. Οδηγεί στη μη Κεντροαριστερά».

Τα «τρία επικίνδυνα λάθη» που διέπραξε η ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με τον απερχόμενο γραμματα είναι:

«1ο λάθος: Οριοθετούμε αμυντικά τη διάκρισή μας από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Ετεροκαθοριζόμαστε, κι αυτό μάς επιβάλλει διαχειριστική πολιτική τακτική

» 2ο λάθος: Πικραμένοι, θυμωμένοι, απογοητευμένοι, εγκαταλείψαμε μέσα σε λίγες ώρες την κυβερνητική ευθύνη.

» Τρίτο λάθος: Σε ένα βιαστικό με προχειρότητες συνέδριο, που όμως, εκ των πραγμάτων είναι συνέδριο ταυτότητας και στρατηγικής.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk