Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε Τούρκο φοιτητή γιατί προσέβαλε τον Ερντογάν

Χρησιμοποίησε τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να καταφερθεί εναντίον του πρωθυπουργού και το πλήρωσε με ένα βαρύ πρόστιμο. Τούρκος φοιτητής έγραψε στο Facebook και το Twitter του μια σειρά από αναρτήσεις κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι δικηγόροι του πρωθυπουργού του έκαναν μήνυση!

Χρησιμοποίησε τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να καταφερθεί εναντίον του πρωθυπουργού και το πλήρωσε με ένα βαρύ πρόστιμο. Τούρκος φοιτητής έγραψε στο Facebook και το Twitter του μια σειρά από αναρτήσεις κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι δικηγόροι του πρωθυπουργού του έκαναν μήνυση! «Αν δέρνουν δικηγόρους μέσα σε αυτό, τότε μπορείτε να βάλετε το μεγαλύτερο μέγαρο δικαιοσύνης της Ευρώπης στον κ… του Ερντογαν», ήταν το, ομολογουμένως, δηκτικό σχόλιο του σπουδαστή Γιαρκίν Ατάι, ο οποίος πείσης αποκάλεσε τον Ερντογάν «ψεύτη» και «προβοκάτορα» σχετικά με τις επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών το περασμένο καλοκαίρι στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολις.

Ο 22χρονος από τη πόλη Μπαλικεσίρ κατηγορήθηκε για προσβολή δημόσιου λειτουργού και αρχικά αντιμετώπισε ποινή κάθειρξης μέχρι και τρία έτη, αλλά τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή σε χρηματικό πρόστιμο και πλέον ο Ατάι θα κληθεί να πληρώσει 2.500 ευρώ, ενώ θα βρίσκεται σε πενταετή επιτήρηση, προκειμένου να μην διαπράξει το ίδιο αδίκημα.
«Οχι, δεν θα πληρώσω το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε», τόνισε ο φοιτητής, προσθέτοντας πως θα κάνει έφεση επειδή «ο πραγματικός στόχος του προστίμου είναι να με κρατήσουν μακριά από τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Αλλά εγώ δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια τώρα μάλιστα που η Τουρκία περνάει μια δύσκολη περίοδο».

Τον περασμένο Ιούνιο, χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν το Γκεζί για να εμποδίσουν την κοπή των δέντρων και την ανοικοδόμηση ενός εμπορικού κέντρου. Την αρχή έκαναν μερικοί πολεοδόμοι και περιβαλλοντολόγοι, όμως σύντομα η διαδήλωση πήρε μαζική μορφή συγκεντρώνοντας χιλιάδες πολίτες απογοητευμένους από τον συντηρητισμό και την πολιτική της ισλαμιστικής κυβέρνησης.
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk