ΗΠΑ-Βρετανία: Αναστολή στην αποστολή μη θανατηφόρων όπλων στη Συρία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την αποστολή μη θανατηφόρων όπλων στη βόρεια Συρία εξαιτίας μαχών μεταξύ ομάδων ανταρτών. Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά την κατάληψη από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Μετώπου των γραφείων και των αποθηκών του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (SMC), της αντιπολίτευσης, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Άκγυρα.

ΗΠΑ και Βρετανία ανέστειλαν την αποστολή «μη θανατηφόρας» βοήθειας στους σύρους αντάρτες, εξαιτίας μαχών μεταξύ ομάδων ανταρτών.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά την κατάληψη από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Μετώπου των γραφείων και των αποθηκών του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (SMC), της αντιπολίτευσης, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Η απόφαση αυτή δεν θα έχει επιπτώσεις στην ανθρωπιστική βοήθεια καθώς αυτή διανέμεται μέσω διεθνών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στην αντιπολίτευση βοήθεια ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μαχητές του Ισλαμικού Μετώπου, το οποίο συγκροτούν έξι μεγάλες ανταρτικές οργανώσεις, απέκτησαν το βράδυ της Τρίτης τον έλεγχο των βάσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στο πέρασμα Μπαμπ αλ-Χάουα της βορειοδυτικής Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τελωνειακές πηγές, η Τουρκία έκλεισε το συνοριακό πέρασμα προς την πλευρά της, στην επαρχία Χατάι, λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη συριακή πλευρά.

Δεν έχει γίνει σαφές για ποιο λόγο το Ισλαμικό Μέτωπο κατέλαβε τις εγκαταστάσεις του SMC.

«Λόγω της εξέλιξης αυτής, οι ΗΠΑ ανέστειλαν κάθε περαιτέρω παράδοση μη θανατηφόρων όπλων στη βόρεια Συρία» τόνισε ο αμερικανός εκπρόσωπος.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk