Ανησυχία για τους χρυσαυγίτες που θα ντύνονταν αστυνομικοί

Μέλη της Χρυσής Αυγής θα εμφανίζονταν σαν αστυνομικοί σε αγνώστου στόχου επιχείρηση του ακροδεξιού μορφώματος.

Μέλη της Χρυσής Αυγής θα εμφανίζονταν σαν αστυνομικοί σε αγνώστου στόχου επιχείρηση του ακροδεξιού μορφώματος. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δικαστικούς που μελετούν τα ευρήματα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές βουλευτών της οργάνωσης.
Η διαπίστωση αυτή έχει σκορπίσει ανησυχία στους επιτελείς της Αστυνομίας αφού, όπως χαρακτηριστικά λένε, «τέτοιου είδους τακτική με εμφάνιση ιδιωτών ως… αστυνομικών έχει εμφανισθεί από μέλη ένοπλων οργανώσεων που επιχειρούν αιματηρά κτυπήματα».
Ανάμεσα στα ευρήματα στα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη υπάρχουν δύο ταυτότητες με τα ονόματα ενός 25χρονου και ενός 26χρονου αστυνομικού από τη Θεσσαλονίκη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικοί έχουν διαπιστώσει ότι ένας εκ των ενστόλων είναι υπαρκτό πρόσωπο και διερευνάται ο τρόπος που τα μέλη της Χρυσής Αυγής απέκτησαν την υπηρεσιακή ταυτότητα του.
Τα στοιχεία της δεύτερης ταυτότητας όμως είναι ψεύτικα και εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν από μέλος της Χρυσής Αυγής που είναι συγγενής βουλευτή της οργάνωσης. Το συμπέρασμα αυτό αντλείται από άλλο εύρημα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που εικονίζεται φωτογραφία ταυτότητας του προαναφερόμενου ατόμου που θα «κόλλαγε» στην ψεύτικη αστυνομική ταυτότητα.
Σημειώνεται ότι είχε διαπιστωθεί πως μέλη της οργάνωσης Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και της Σέχτας Επαναστατών μεταμφιέζονταν σε αστυνομικούς. Τα μέλη της πρώτης το έκαναν για να υφαρπάζουν στοιχεία ταυτοτήτων από φοιτητές και σπουδαστές σε υποτιθέμενους αστυνομικούς ελέγχους. Εν συνεχεία χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι δελτία με τα πλαστά στοιχεία.
Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές μαρτύρων, μέλη της Σέχτας Επαναστατών είχαν εμφανισθεί σαν αστυνομικοί στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το 2010.
Το διεγραμμένο προφίλ
Την ίδια στιγμή εντυπωσιάζει το προφίλ «Ourania Psychokiller» που εμφανίζεται -σύμφωνα με ευρήματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μελών της Χρυσής Αυγής- σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο αποδίδεται στην κόρη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, η ίδια αναφέρει σε ανάρτησή της (http://multiontwerp.nlmyimgd3.proxy03.twitpic.com/89x5jh) ότι «είμαι ένα κορίτσι που τα σκ…ει και αποβλέπω στην ειρήνη του μυαλού μου».
Το προφίλ πάντως που διατηρούσε στο facebook έχει ήδη διαγραφεί.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk