Το μυστικό σχέδιο Μεϊμαράκη

Σήμερα θα σας αποκαλύψω πώς ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης

Σήμερα θα σας αποκαλύψω πώς ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης (φωτογραφία) επιχείρησε να «σπάσει» τα κομματικά μπλοκ (και τις παλαιές βουλευτικές νοοτροπίες), με σκοπό να αυξήσει το κύρος και την παρεμβατικότητα του Κοινοβουλίου. Συνέταξε ένα πραγματικό επαναστατικό σχέδιο (ορισμένοι έσπευσαν μάλιστα να το χαρακτηρίσουν και πολιτικά… σατανικό) και το παρουσίασε στους αρχηγούς των κομμάτων στη Βουλή.
***
Προτού σας αποκαλύψω με ποιον τρόπο υποδέχθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων το σχέδιο Μεϊμαράκη, θέλω να σας πληροφορήσω ότι αυτό προβλέπει διαφορετική χωροταξική διάταξη στη Βουλή. Δηλαδή στα πρώτα έδρανα του Κοινοβουλίου θα κάθονται μόνον οι αρχηγοί των κομμάτων μαζί με τους κοινοβουλευτικούς τους εκπροσώπους. Στις πίσω σειρές (από αριστερά προς τα δεξιά) θα κάθονται βουλευτές με… αλφαβητική σειρά, χωρίς να παίζει κανέναν ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκουν. Ετσι σπάει τα κομματικά μπλοκ και σταματά τις φωνασκίες που υπάρχουν, εξαφανίζει τους πάντοτε παρόντες «κλακαδόρους» και καταργεί τα χειροκροτήματα που έγιναν πλέον στη Βουλή συνηθισμένο φαινόμενο.
Χειροκροτούν οι βουλευτές όταν εισέρχεται στην αίθουσα ο αρχηγός τους, χειροκροτούν όταν – κατά τη γνώμη τους – πει καμιά έξυπνη ατάκα ο αρχηγός τους εις βάρος αρχηγού άλλου κόμματος, χειροκροτούν, και μάλιστα όρθιοι, όταν περάσει μια τροπολογία στη Βουλή. Με τέτοια συχνότητα χειροκροτήματα δεν υπάρχουν σε κανένα Κοινοβούλιο.
***
Το σχέδιο παρουσιάστηκε με κάθε σοβαρότητα στους αρχηγούς των κομμάτων. Και το απέρριψαν αμέσως, με συνοπτικές διαδικασίες. Σου λένε, να χάσουμε το χειροκρότημα; Ή τι θα συμβεί αν, φέρ’ ειπείν, λόγω αλφαβητικής σειράς καθήσουν μαζί στην ίδια σειρά εδράνων η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο… κ. Ηλίας Κασιδιάρης; Ετσι το σχέδιο Μεϊμαράκη απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων. Αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής μαθαίνω ότι θα το ξαναφέρει, ελαφρώς βελτιωμένο.
Μπαλ μασκέ της Χρυσής Αυγής


Μια και έγινε λόγος για τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη, θέλω να σας πληροφορήσω ότι τον είδα στη Βουλή παρέα με τον κ. Ηλ. Παναγιώταρο να ψάχνει τηλεοπτικό συνεργείο για να δικαιολογήσει (όπως το συνηθίζει) τα αδικαιολόγητα. Να πει δηλαδή ότι οι εικόνες όπου μέλη της Χρυσής Αυγής είναι ντυμένα με τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν δεν δείχνουν την… πραγματικότητα αλλά πρόκειται για φωτογραφίες και βίντεο από ένα πάρτι… μεταμφιεσμένων. Αποτελεί πλέον συνήθεια για τους χρυσαυγίτες να πετούν μια διάψευση και να προχωρούν. Δεν έκαναν άλλωστε το ίδιο με τον Ρουπακιά, που διέψευσαν ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής; Και καλά, θα πείτε, τόσο πολλοί χρυσαυγίτες συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και ντύθηκαν όλοι ομοιόμορφα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν;
***
Κάτι τέτοια κάνουν οι χρυσαυγίτες και αρκετοί βουλευτές γίνονται έξαλλοι από τα κατορθώματά τους. Οπως για παράδειγμα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης που τους χαρακτήρισε συλλήβδην «μαχαιροβγάλτες, δειλούς και επικίνδυνους». Τους κάλεσε να αποχωρήσουν από τη Βουλή «διότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται άτομα σαν αυτούς». Αφορμή για το ξέσπασμα του υπουργού ήταν η δήλωση του φίλου της Ουρανίας, της κόρης Μιχαλολιάκου, κ. Αρτ. Ματθαιόπουλου ότι ο υπουργός προχωρεί στην κατασκευή τζαμιού «χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός».
***
Πάντως, για την Ιστορία, μαζί με τους χαρακτηρισμούς «μαχαιροβγάλτες, δειλοί και επικίνδυνοι» δεν είναι λίγοι οι βουλευτές (ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ) που αποκαλούν τους χρυσαυγίτες και… ανίδεους! Μάλιστα σε πηγαδάκι βουλευτών της ΔΗΜΑΡ την Τρίτη το μεσημέρι έλεγαν ότι μόνον όταν διαβάζουν τα κείμενα βγάζει κανείς νόημα από τις ομιλίες τους στη Βουλή. Συνεπώς, έλεγαν, κάποιος ή κάποιοι γράφουν τις ομιλίες τους: «Και όταν δεν τα διαβάζουν, ε, τότε συγχέουν τη σκέπη με τη σκεπή και αποκαλούν τον Θόδωρο Κολοκοτρώνη Κωνσταντίνο». Αλλωστε, όταν μίλησαν για τον προϋπολογισμό, δεν είπαν και κάτι. Απλώς τον χαρακτήρισαν… κατάπτυστο, υπερηφανεύθηκαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι πρώτο κόμμα και τρίτο η ΝΔ, και ζήτησαν στενότερη συνεργασία με τη… Μόσχα!
«Ελιά, ελιά, με Μπένι βασιλιά»


Αν και ομολογουμένως είχε επιτυχία η συγκέντρωση της ομάδας των «58», ορισμένοι από τη ΔΗΜΑΡ δεν την υποδέχθηκαν και τόσο θερμά. Να, πάρτε για παράδειγμα την πιστή στον κ. Φώτη Κουβέλη κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία τη σχολίασε μόνο με τέσσερις λέξεις στο Twitter της: «Ελιά, ελιά, με Μπένι βασιλιά». Ή ακόμη ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ κ. Γ. Φλωρίδης που είπε ότι η κίνηση αυτή βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το αίτημα της κοινωνίας που επιθυμεί ένα νέο. Αυτοί, πρόσθεσε, προσπαθούν να μας πουν ότι το νέο είναι το άθροισμα του παλιού. Η αλήθεια είναι ότι ουδείς προσκάλεσε τον κ. Φλωρίδη να συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία. Απλώς, όπως μου είπε, του τηλεφώνησε ο κ. Ν. Μπίστης για να συναντηθούν, αλλά μόλις άκουσε τη δήλωσή του για το «παλαιό και το νέο» ο κ. Μπίστης εξαφανίστηκε.
Τσίπρας – Ρεν στο Στρασβούργο


Και να λοιπόν που έφθασε η ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί στο Στρασβούργο με τον κ. Ολι Ρεν. Θα έχει ενδιαφέρον τι θα πει και, κυρίως, τι θα ακούσει. Να σημειώσω ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε συναντηθεί με τον κ. Ρεν τον Οκτώβριο, όταν ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

HeliosPlus

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk