Εκκληση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ να ανοίξει τη Δευτέρα

Να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ζητάει η Σύγκλητος του Ιδρύματος με απόφαση που έλαβε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο πρύτανης κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές η Σύγκλητος του Ιδρύματος με απόφαση που έλαβε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο πρύτανης κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Ζητούμε από τα τμήματα, όλες τις συνιστώσες του πανεπιστημίου και το υπουργείο να βοηθήσουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία στις 16 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική οδός για την άρση του αδιεξόδου» δήλωσε ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Ο στόχος είναι να ανοίξει το εξάμηνο εάν αυτό είναι εφικτό» ανέφερε ο κοσμήτορας προσθέτοντας ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της διαθεσιμότητας. «Πρέπει να αρθούν οι τεχνικές δυσκολίες ώστε να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους» κατέληξε ο κ.Τσινισιζέλης εκφράζοντας την ελπίδα να φτάσει το μήνυμα της Συγκλήτου στους απεργούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ.

«Πήραμε μια καθαρή απόφαση, η οποία περιγράφει σαφώς την κατάσταση» σημειώνει από την πλευρά της η κυρία Ελένη Καραμαλέγκου, πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του ιδρύματος. «Η απόφαση είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος» σημείωσε προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό απαιτείται μια ουσιαστική συζήτηση σε ήπιο κλίμα. Εξέφρασε τέλος την άποψη ότι το εξάμηνο μπορεί να σωθεί «χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».


Η ΠΟΣΔΕΠ

Την ανάκληση της απόφασης παραπομπής του πρύτανη του Ιδρύματος κ. Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ζήτησε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ).

«Η ενέργεια της παραπομπής του κ. Πελεγρίνη -που μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο- καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, συνεπώς και από την ΠΟΣΔΕΠ, αφού χρησιμοποιείται προσωπικά από τον Υπουργό Παιδείας ως σωσίβια λέμβος για τη συγκάλυψη των τεράστιων πολιτικών ευθυνών του, οι οποίες προκύπτουν από την πλήρη αποτυχία του σε σειρά σημαντικών ζητημάτων στο χώρο ευθύνης του» αναφέρεται στην απόφαση.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk