ΔΗΜΑΡ: Επανακαταθέτει τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών

Για τρίτη φορά επανακαταθέτει η ΔΗΜΑΡ τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, εξηγώντας ότι «με την προτεινόμενη τροπολογία, παρατείνεται το διάστημα προστασίας για την κύρια κατοικία μέχρι το τέλος του 2015 και δίνεται επαρκής χρόνος για τον σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών συνολικά και ρεαλιστικά».

Για τρίτη φορά επανακαταθέτει η ΔΗΜΑΡ τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας εξηγώντας ότι «με την προτεινόμενη τροπολογία, παρατείνεται το διάστημα προστασίας για την κύρια κατοικία μέχρι το τέλος του 2015 και δίνεται επαρκής χρόνος για τον σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών συνολικά και ρεαλιστικά».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ, ήδη από τις 7 Ιουνίου 2013, διαβλέποντας τον μεγάλο κίνδυνο της άρσης «της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», τις αντιδράσεις της τρόικας και την αναστάτωση των δανειοληπτών, είχε καταθέσει έγκαιρα σχετική τροπολογία, στο Σχέδιο Νόμου «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στον ν.3869/2010», για την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Όπως αναφέρει, ο αρμόδιος υπουργός απέρριψε την τροπολογία λέγοντας, ότι «όταν έρθει η ώρα, δηλαδή στο τέλος του 2013, θα εξετάσουμε όπως και πέρσι το θέμα της παράτασης της αναστολής».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι επανακαταθέτει την τροπολογία επειδή, η ημερομηνία αναστολής των πλειστηριασμών σε λίγες μέρες λήγει, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση της, και επειδή η τρόικα θέτει επιτακτικά το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών.

«Η προστασία αυτή κρίνεται απαραίτητο να επεκταθεί και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, δεδομένου ότι η οικονομική αδυναμία δεν περιορίζεται σε μία κατηγορία οφειλής αλλά σε όλες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Με άλλη ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ τοποθετείται για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, τον οποίο θεωρεί, ότι δεν είναι προοδευτικός, δεν έχει αφορολόγητο όριο, δεν επιβάλλεται επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας και δεν λαμβάνει υπόψη την περιουσιακή κατάσταση των νοικοκυριών.

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μια πραγματική ανάγκη, τη δίκαιη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να νομοθετήσει μια άδικη και υψηλή φορολογία» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk