Η ατζέντα της Επιστήμης

Η Ερευνητική Ομάδα IHRC «Πληροφορία: Iστορία, Ρύθμιση, Πολιτισμός», η e-Themis και η Νομική Βιβλιοθήκη συνδιοργανώνουν αύριο,

9 Δεκεμβρίου

Ημερίδα για τα προσωπικά δεδομένα


ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 23, ΑΘΗΝΑ
Η Ερευνητική Ομάδα IHRC «Πληροφορία: Iστορία, Ρύθμιση, Πολιτισμός», η e-Themis και η Νομική Βιβλιοθήκη συνδιοργανώνουν αύριο, μεταξύ των ωρών 16.00-19.00, ημερίδα με θέμα «Προστασία προσωπικών δεδομένων – σύγχρονες θέσεις και αναζητήσεις». Για το ποιοι θα είναι οι εννέα ομιλητές και ποια τα θέματά τους δείτε την ιστοσελίδα http://events.ihrc.gr/cidp2013/.
9-10 Δεκεμβρίου


«Unconference» στον Κεραμεικό


ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΛΕΩΦ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Αν υπάρχει ένα χριστουγεννιάτικο πανηγύρι για βιβλιο-μουσικο-τεχνόφιλους, αυτό είναι εφέτος η διεθνής «Future Library Unconference» που ανοίγει τις πύλες της αύριο, με 55 ομιλητές σε θέματα από την τρισδιάστατη εκτύπωση ως τα ηλεκτρονικά βιβλία, την αρχειοθέτηση στο Διαδίκτυο και τη ρομποτική. Διαβάστε τα πολλά δρώμενα του προγράμματός της στον ιστότοπο http://2013.futurelibrary.gr/.
11 Δεκεμβρίου


Περί γοητείας των μαθηματικών


GOETHE-INSTITUT, ΟΜΗΡΟΥ 14-16, ΑΘΗΝΑ
Την Τετάρτη, στις 20.00, μια δημόσια συζήτηση θα διεξαχθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε των Αθηνών μεταξύ μαθηματικών, επιστημόνων θετικών επιστημών και καθηγητών της Γερμανικής. Τι το κοινό μπορεί να έχουν; Το ότι η γλώσσα περιλαμβάνει πλήθος από εκφράσεις που δηλώνουν μαθηματικές αρχές και σχήματα, αλλά και το ότι ο δρόμος για τα μαθηματικά περνάει από τη γλώσσα: δεν υπάρχει διδακτικό βιβλίο μόνο με τύπους.
14-15 Δεκεμβρίου


eLearning Expo στα Πατήσια
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΕΔΕ, ΛΕΩΦ. ΙΩΝΙΑΣ 200 & ΙΑΚΩΒΑΤΩΝ 61, ΑΘΗΝΑ
Η 5η έκθεση eLearning θα λάβει χώρα το επόμενο Σαββατοκύριακο με σκοπό να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα της τηλεκπαίδευσης και τηλεμάθησης. Εφετινό της θέμα η «καινοτομία στην εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες». Τις λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.elearningexpo.gr/index.php/el/. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk