Ευ. Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την Ελλάδα του προχθές»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά αυτήν την ώρα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014. Τα βασικά σημεία της ομιλίας.

Την διαβεβαίωση -και «μήνυμα» προς την τρόικα- ότι «δεν πρόκειται να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος από του βήματος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό από τους εταίρους ότι είναι περιττό να μιλάμε για ομαδικές απολύσεις».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «εάν εμείς, που αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες, τότε ο κ. Τσίπρας και οι συνεταίροι του εκφράζει την Ελλάδα του προχθές». Όπως είπε, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «επειδή (ο κ. Τσίπρας) απείλησε την τρόικα ότι θα την διώξει, θα πρέπει να την βρει εδώ και για να σκίσει το μνημόνιο θα πρέπει να υπάρχει». Διότι, όπως εξήγησε, «αυτό είναι το πρόβλημα -ότι δεν θα βρει την τρόικα εδώ και την χώρα εντός μνημονίου».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό μικροκομματικό πανηγύρι» και τον κατηγόρησε ότι «καταγγέλλει τα δυο μεγάλα κόμματα της μεταπολιτευτικής περιόδου, αλλά διεκδικεί να μην αλλάξει τίποτα και υπόσχεται να επιστρέψουμε εκεί που είχαν φτάσει τα κόμματα της μεταπολίτευσης». «Αυτός είναι ο παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι επιπλέον «υπάρχει και ο απόλυτος παραλογισμός, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και το μνημόνιο, να ακυρώσουμε τις θυσίες και τα επιτεύγματα και να γυρίσουμε στο 2008 και πίσω, γυρίζοντας όχι στο μηδέν αλλά υπό το μηδέν, να διακινδυνεύσουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ και να ζήσουμε την μοναδική εμπειρία της ασύντακτης χρεωκοπίας».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk