Επτά νέες επενδύσεις Αιολικών Πάρκων

Τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία επτά μεγάλων Αιολικών Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 204,2 MW υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης.
Η κατασκευή των έργων στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας υπολογίζεται ότι θα αποφέρει περίπου 245 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ με την έναρξη λειτουργίας τους θα προσφέρουν ετησίως περίπου 472 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, σχεδόν της 1% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.
Ειδικότερα, οι εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων, αφορούν έργα ισχύος:
– 30,6 MW στον δήμο Πάτρας της ΘΕΜΕΛΗ ΑΤΕ,
– 39 ΜW στον δήμο Ερυμάνθου, της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΠΕ»,
– 39,95 ΜW στο Αμύνταιο της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕΛΛΑΣ Α. Ε.»
– 12 ΜW στο δήμο Βοϊου της εταιρείας «VOLTERRA Α. Ε»
– 24,65 ΜW στο δήμο Πύλη από την «ΑΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α. Ε. Ε.»
– 26 ΜW στο δήμο Γρεβενών από την «ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ RENWIND A. E.»
– 32 ΜW στο δήμο Γρεβενών από την «ΑΝΕΜΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Α. Ε. Ε.»
Οι Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας ακολουθούσαν µια ραγδαία αναπτυσσόµενη πορεία τα τελευταία χρόνια, η οποία δεν ανεστάλη στα χρόνια της ύφεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 ήταν έτος ρεκόρ για την αιολική ενέργεια και το 2012 για τα φωτοβολταϊκά. Συνολικά, από την αρχή του 2011 έως και το τέλος του 2012, είχαν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα επενδύσεις περίπου 3 δις ευρώ.
Παράλληλα, η αιολική ενέργεια στην Ελλάδα έχει δηµιουργήσει περισσότερες θέσεις ανά εγκατεστηµένο MW σε σχέση µε τις σύγχρονες µονάδες φυσικού αερίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk