Το κινητό πέφτει και η αγωνία κορυφώνεται: «Αραγε είναι εντάξει; Λειτουργεί σωστά; Και αυτές οι γρατζουνιές στο πλάι; Έφυγε ένα κομματάκι κάτω δεξιά» και άλλα τέτοια, συνοδεύουν συνήθως την πτώση της συσκευής.

Για τον λόγο αυτόν, οι ειδικοί της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Honda, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια προστατευτική θήκη για smartphones με ενσωματωμένο αερόσακο. Η ιδέα πίσω από την Case N, όπως ονομάζεται, βασίζεται σε έξι μαξιλαράκια τα οποία ξεδιπλώνονται, φουσκώνουν και αγκαλιάζουν τη συσκευή μόλις εκείνη βρεθεί στον αέρα.

Στον αγώνα της προστασίας

Η θήκη Case N αποτελεί για την ώρα ένα concept και για τον λόγο αυτόν είναι ακόμα αρκετά ογκώδης, αν όμως η εταιρεία αποφασίσει να προχωρήσει στην εμπορευματοποίησή της, ενδεχομένως να καταλήξει σε έναν πιο κομψό σχεδιασμό. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η Honda δεν έχει αποκαλύψει τα μελλοντικά της σχέδια.

Διαβάστε επίσης: Αερόσακος… κινητού!

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Apple είχε καταθέσει μια πατέντα θήκης-αερόσακου, η οποία με τη βοήθεια ενός επιταχυνσιόμετρου ανιχνεύει την απόσταση της συσκευής από το έδαφος και ενεργοποιεί ένα σύστημα εκπομπής αερίου με πίεση προκειμένου να περιορίσει την ταχύτητα της πρόσκρουσης στο έδαφος.