Διοικητής της Χεζμπολάχ δολοφονήθηκε στη Βυρητό

Τη δολοφονία ενός διοικητή της, του Χασάν αλ Λακίς, στη Βυρητό ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ, κατηγορώντας το Ισραήλ ως υπεύθυνο.

Τη δολοφονία ενός διοικητή της, του Χασάν αλ Λακίς, στη Βυρητό ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ, κατηγορώντας το Ισραήλ ως υπεύθυνο.

H ομάδα ανέφερε το πρωί της Τετάρτης ότι η επίθεση έγινε τη νύχτα έξω από το σπίτι του θύματος στη νότια Βηρυτό.

Πέραν αυτού, δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για το ίδιο το περιστατικό και περιορίστηκε μόνο στο ότι «η κατηγορία απευθύνεται στον εχθρό, το Ισραήλ».

Η Χεζμπολάχ υποστήριξε επιπλέον ότι ο αλ Λακίς, ως «ενός από τους ηγέτες της ισλαμικής αντίστασης», είχε γίνει στόχος του Ισραήλ και στο παρελθόν.

Πρόσφατα έχουν σημειωθεί πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε τμήματα της Βηρυτού που ουσιαστικά ελέγχονται από την Χεζμπολάχ.

Η εμπλοκή της Χεζμπολάχ στον συριακό εμφύλιο, στο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει περιπλέξει την κατάσταση τόσο απέναντι στην ίδια την οργάνωση όσο και για τον Λίβανο συνολικά, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει να συμπαρασυρθεί στη δίνη της συριακής σύρραξης.

Ενδεικτική του τελευταίου είναι η απόφαση να τεθεί η Τρίπολη του Λιβάνου υπό τον έλεγχο του στρατού για έξι μήνες, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιτιθέμενων στον Άσαντ, η στήριξη ή η αντίθεση στον Άσαντ εντός του Λιβάνου κινείται παράλληλα με τις παλιές διαχωριστικές γραμμές στη χώρα των ευαίσθητων ισορροπιών.
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk