Ο κ. Σαμαράς στηρίζει τους «βαλλόμενους» υπουργούς

«Ομπρέλα» προστασίας στους τρεις υπουργούς που βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη και αποτελούν κεντρικό στόχο της αντιπολίτευσης ανοίγει ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πορεία της κυβέρνησης.

«Ομπρέλα» προστασίας στους τρεις υπουργούς που βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη και αποτελούν κεντρικό στόχο της αντιπολίτευσης ανοίγει ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πορεία της κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός κλείνοντας τα αφτιά του, ακόμη και στις φωνές από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη και να στηρίζει τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας, τους κκ. Ι. Στουρνάρα, Κ. Αρβανιτόπουλο και Αδ. Γεωργιάδη.
Παρά τα λάθη χειρισμών που έχουν γίνει σε ορισμένα σημεία, ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει ότι πρέπει πάση θυσία να στηριχθούν τα συγκεκριμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς η συντήρηση του αρνητικού κλίματος αντανακλά ευθέως και στη συνολική εικόνα της κυβέρνησής του.
Ο Πρωθυπουργός φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται από βουλευτές της ΝΔ, ενώ δεν είναι ευχαριστημένος και από τη στάση μελών της ΚΟ του ΠαΣοΚ που επιμένουν να «πυροβολούν» υπουργούς για συγκεκριμένες ενέργειές τους.
Ειδικά για τους κκ. Στουρνάρα, Αρβανιτόπουλο και Γεωργιάδη, ο Πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από τα λάθη και τις παραλείψεις τους που επισημαίνονται και από μέλη της λεγόμενης «προεδρικής φρουράς», κρίνει ζωτικής σημασίας για την κυβέρνησή του να επιστρέψει η ηρεμία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά για τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Σαμαράς λέει στους συνομιλητές του ότι τον στηρίζει απόλυτα και δυσαρεστήθηκε με τη σαφή κριτική που έγινε, έστω και με προκάλυμμα το χιούμορ, στον κ. Στουρνάρα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο.
Εξάλλου στο Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκαν με την ενέργεια του κ. Βενιζέλου την παραμονή της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Κολέγιο των Επιτρόπων και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να πάει με πολιτική ισχύ και όχι αποδυναμωμένος.
Γι’ αυτό και τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς και χθες στις Βρυξέλλες – με αφορμή την επίσκεψή του στο Κολέγιο των Επιτρόπων – για την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση στο θέμα των εφαρμογής των συμφωνηθέντων με την τρόικα, αποτελούν και πρωθυπουργική ψήφο εμπιστοσύνης στον υπουργό Οικονομικών.
Ο Πρωθυπουργός θέλησε να στείλει και δημοσίως μήνυμα στήριξης των υπουργών του και έκανε μια κίνηση που πέρασε απαρατήρητη και δεν ερμηνεύθηκε αναλόγως. Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να απαντήσει στους αμφισβητίες τους μέσω της ομιλίας του το βράδυ της Τρίτης στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Αναφερόμενος στην αναταραχή στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Υγείας είπε, με εμφανή διάθεση υποστήριξης, ότι «κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία που ήλεγχαν και απομυζούσαν» και «κάποιοι κρατούν τη χώρα δέσμια συντεχνιών και προνομίων που δεν υπήρχαν ούτε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού».
Πιο σκληρή θα είναι η στήριξη που αναμένεται να δώσει ο κ. Σαμαράς πρωτίστως στον κ. Στουρνάρα και δευτερευόντως στους κκ. Γεωργιάδη και Αρβανιτόπουλο κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και θα… κλείσει την πενθήμερη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.
Από το πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι πρέπει άμεσα να σταματήσει ο «πόλεμος φθοράς» που γίνεται, όχι βέβαια από την αντιπολίτευση που έχει στρατηγική σύγκρουσης και άρα δεν υπάρχει τέτοια προσδοκία από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά από διάφορες πλευρές εντός της ΝΔ. Και αυτό διότι με τις κινήσεις τους και τις δηλώσεις τους «υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο», όπως λένε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 4 Δεκεμβρίου 2013

HeliosPlus

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk