Βουλή: Εισήγηση για άρση της ασυλίας του Π. Ηλιόπουλου της ΧΑ

Να αρθεί η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Επίσης, η Επιτροπή εισηγείται την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ αρνητική είναι η απόφαση της Επιτροπής τους βουλευτές Γιώργο Σταθάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και Αργύρη Ντινόπουλο (ΝΔ).

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Π. Ηλιόπουλου θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία εξέτασε το σχετικό εισαγγελικό αίτημα. Το αδίκημα που βαρύνει τον βουλευτή είναι η παράνομη οπλοφορία, αν και όπως επισημάνθηκε ο κ. Ηλιόπουλος ελέγχεται για περίοδο που νόμιμα κατείχε άδεια οπλοφορίας.

Πάντως, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγας καταψήφισε την πρόταση για άρση της ασυλίας του, διευκρινίζοντας ότι «δεν θέλω να δώσω άλλοθι, ειδικά σε έναν χρυσαυγίτη, για κατηγορία που δεν θα σταθεί στο δικαστήριο, να καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο πολιτικών διώξεων εναντίον τους». Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Ηλιόπουλου ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ., η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, ενώ «όχι» ψήφισαν ΠαΣοΚ και Χ.Α.

Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Ν. Κακλαμάνη για υπόθεση που αφορά την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηναίων (γκαράζ στον οδό Πατησίων), ενώ δεν ενέκρινε την άρση των ασυλιών των βουλευτών κκ. Αργ. Ντινόπουλου της ΝΔ μετά από μήνυση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Ν. Μαριά (επειδή τον είχε αποκαλέσει «πασόκο») και Γ. Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ για παράβαση καθήκοντος κατά την θητεία του ως αντιπρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk