Στοπ σε κάμερες εντός των συρμών του Μετρό

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν επέτρεψε την εγκατάσταση καμερών στο εσωτερικό των συρμών του μετρό, ενώ αντίθετα επέτρεψε την εγκατάστασή τους στις εξωτερικές πλευρές των συρμών.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν επέτρεψε την εγκατάσταση καμερών στο εσωτερικό των συρμών του μετρό, ενώ αντίθετα επέτρεψε την εγκατάστασή τους στις εξωτερικές πλευρές των συρμών.

Σχετικό αίτημα για εγκατάσταση 24 καμερών μέσα σε κάθε συρμό των γραμμών 2 και 3 και την εγκατάσταση 12 εξωτερικών καμερών σε κάθε συρμό είχε υποβάλει η εταιρεία «Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας» (ΑΜΕΛ).

Οι κάμερες στο εσωτερικό του κάθε βαγονιού θα τοποθετούσαν στην οροφή του κάθε βαγονιού κατά τέτοιο τρόπο ώστε ανά ζεύγη να καλύπτουν όλο το εσωτερικό χώρο.

Οι κάμερες στις εξωτερικές πλευρές αποσκοπούν στην επίβλεψη των θυρών και των εξωτερικών πλευρών του συρμού.

Οι εικόνες από τις κάμερες θα κατέληγαν στις δύο καμπίνες του οδηγού. Η οθόνη θα ενεργοποιείται αυτόματα στην κάμερα εκείνη που θα υπάρξει κάποιο «γεγονός συναγερμού».

Επίσης, οι εικόνες από τις κάμερες θα αποθηκεύονταν σε κωδικοποιημένη μορφή, σε προστατευόμενο αποθηκευτικό χώρο μέσα στις καμπίνες του οδηγού, και η αφαίρεσή τους θα γίνονταν μόνο από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με τη χρήση ειδικού κλειδιού.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία σκόπευε να δημιουργήσει «σταθμό εργασίας» για τη συλλογή και επεξεργασία του υλικού που θα καταγράφεται από τους συρμούς.

Η Αρχή αποφάνθηκε δε ότι δεν συντρέχουν, τουλάχιστον προς το παρόν, οι νόμιμες προϋποθέσεις εγκατάστασης των καμερών στο εσωτερικό των συρμών, καθώς υπάρχουν ηπιότερα μέτρα για την επιτευχθούν οι σκοποί που επιδιώκει η ΑΜΕΛ.

Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν 670 κάμερες σε κεντρικά σημεία των σταθμών του μετρό, (είσοδοι, αποβάθρες, διάδρομοι, χώροι διακίνησης, κ.λπ.).

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk