Νέα Υόρκη: Στους 70 οι τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα του Μπρονξ

Στους 70 αυξήθηκαν οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου North Metro στην περιοχή του Μπρόνξ που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι 11 από τους τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

«Αν συνέβαινε αυτό μια καθημερινή, όπου το τρένο θα ήταν γεμάτο επιβάτες, η καταστροφή θα ήταν τεράστια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επίτροπος του πυροσβεστικού σώματος, Σαλβατόρε Κασάνο.

Ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη σε μια δασώδη περιοχή όπου συναντώνται τα ποτάμια Χάντσον και Χάρλεμ. Τουλάχιστον ένα βαγόνι ανατράπηκε κοντά στις όχθες του ποταμού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος.

«Το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. «Τα τρένα κινούνται με περίπου 110 χιλιόμετρα την ώρα στην ευθεία και επιβραδύνουν στα 50 χιλιόμετρα μόλις φτάσουν κοντά στην καμπύλη των γραμμών. Είναι ένα επικίνδυνο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου», είπε.

Ένας επιβάτης ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό WABC πως το τρένο κινείτο με «μεγαλύτερη ταχύτητα» από ό,τι συνήθως. «Ο οδηγός επιτάχυνε πολύ στις στροφές και δεν καταλάβαινα γιατί. Ξαφνικά το τρένο εκτροχιάστηκε», είπε.

Λόγω του δυστυχήματος ανεστάλη η λειτουργία της γραμμής αυτής, η οποία ενώνει την πόλη της Νέας Υόρκης με τα προάστιά της.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk