Αναγνωρίστηκαν οι σοροί τριών από τα οκτώ άτομα που έχασαν τη ζωή τους όταν ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη στην οροφή πολυσύχναστης παμπ στη Γλασκώβη το Σάββατο.

Ένα από τα θύματα, που αναγνωρίστηκαν είναι ο 48χρονος Γκάρι Άρθουρ, που βρισκόταν στην παμπ τη μοιραία στιγμή του δυστυχήματος. Οι άλλοι δύο είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, Ντέιβιντ Τρέιλ και ο αστυνομικός, Κίρστι Νέλις.

Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους οκτώ άτομα, οι τρεις που βρίσκονταν μέσα στο ελικόπτερο και άλλοι πέντε που ήταν στην παμπ. Σοβαρά τραυματίστηκαν, επίσης, 14 άτομα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ετοιμάζονται να μετακινήσουν τα συντρίμια του ελικοπτέρου και να ανασύρουν τους υπόλοιπους νεκρούς από το σημείο.

Τελετές στη μνήμη των θυμάτων θα πραγματοποιηθούν μέσα στην ημέρα στον καθεδρικό ναό της Γλασκώβης.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, έκανε λόγο για «μαυρη ημέρα για την Γλασκώβη και για τη Σκωτία» αλλά εξήρε και το θάρρος των απλών ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Την ώρα του δυστυχήματος, περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha, όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Esperanza με την ευκαιρία της ημέρας του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκωτίας. Σε ανακοίνωση του στη σελίδα του στο Facebook το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι όλα τα μέλη του σώθηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν το ελικόπτερο, ένα Eurocopter EC 135 T2, να πέφτει σαν πέτρα στην οροφή της παμπ, ενώ οι θαμώνες άκουσαν έναν υπόκωφο ήχο και στη συνέχεια είδαν την οροφή να υποχωρεί και την παμπ να γεμίζει σκόνη.